Sistem hibrid de predare pentru elevii claselor terminale

0
an scolar, scoala

Modificări în ceea ce priveşte şcoala în scenariul roşu. În cazul unei rate de incidență de până la 6 la mie, grădiniţele rămân deschise, iar activitatea se desfăşoară cu prezență fizică şi pentru elevii din ciclul primar. În cazul claselor terminale, însă, se aplică un sistem hibrid de predare. 

Jumătate la scoală, jumătate online. Aşa se vor ține cursurile în clasele a VIII-a și în ultimul an de liceu, în localităţile în care incidența cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori, în ultimele 14 zile, va fi între 3 și 6. Unităţile de învăţământ din Bucureşti s-au adaptat deja noului ordin, odată cu intrarea în scenariul roșu.

Diana Răducanu, director adjunct, Liceul Jean Monnet din București: “I-am organizat alfabetic, în două grupe, în fiecare clasă și astfel, atât la gimnaziu cât și la liceu, acum clasa a VIII-a și clasa a XII-a, sunt maxim 15-16 copii într-o grupă. Conform ordinului de ministru, ei trebuie să vină prin rotație, două săptămâni cu două săptămâni”.

Vezi și Cursuri în scenariu hibrid la Politehnica București

Elevii care au de susţinut examenele naţionale consideră că predarea online le va îngreuna studiul.

Carina Caramihai, secretar executiv Consiliul Național al Elevilor: “Va trebui să ne adaptăm înainte de simulări, înainte de examenele naționale, așa cum putem, nu îmi era prea teamă de bacalaureat, însă îmi era puțin frică să mă reîntorc în online, pentru că este greu și resimțim cu toții”.

Iulian Cristache, președinte Federația Națională a Asociației Părinților: “Am spus de la început, din luna ianuarie, că ar trebui să prioritizăm anii terminali, și anume a 8-a și a 12-a și anii terminali de la clasele profesionale, astfel încât să venim în sprijinul acestor copii pentru examene. Sistemul hibrid nu a dispărut deloc, deoarece au fost situații în care copiii aveau adeverințe medicale și aveau posibilitatea să rămână în online”.

E important ca elevii să știe că vor da și simulările și examanele cu prezență fizică doar dacă nu se depășește acel prag de 6 infectări la o mie de locuitori.

Este condiția impusă și pentru organizarea cursurilor de recuperare a materiei, pentru toate clasele.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here