Simularea Parlamentului României pentru elevi și studenți se desfășoară între 11 și 14 mai

0
excelență-simularea-parlamentului-romaniei-elevi-studenti-camera-deputatilor-nutriție

Simularea Parlamentului României (simPRO), eveniment de simulare a procedurilor parlamentare dedicat elevilor și studenților, se va desfășura în perioada 11-14 mai la Camera Deputaților.

Proiectul se va desfășura în sala plenului Camerei Deputaților și în sălile în care își desfășoară activitatea grupurile parlamentare. Festivitatea de deschiderea va avea loc vineri, 12 mai, în sala de plen a Camerei Deputaților și va avea ca invitați cunoscuți oameni politici din România.

Simularea Parlamentului României este proiect național ajuns la cea de-a V-a ediție care „pune accentul pe dezbatere și acțiune și încurajează tânăra generație și noua elită să se implice în viața comunității prin dezvoltarea simțului civic. SimPRO constă în simularea procesului decizional din cadrul Parlamentului României pe grupuri politice, comisii parlamentare, precum și pentru activitatea din plen”, potrivit unui comunicat de presă emis de Societatea Studenților Universității București.

Citește și: Elevii români s-au întors cu 3 medalii de la Olimpiada Asiatică de Fizică – APhO

 

În cadrul proiectului urmează să participe 150 de studenți și elevi din toate zonele țării: Universitatea din București, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea Babeș-Bolyai, Universitatea Politehnică București, Academia de Studii Economice, Universitatea Al. I. Cuza din Iași, Universitatea din Oradea, SNSPA, Universitatea Titu Maiorescu, Universitatea ‘Ștefan cel Mare’ Suceava și multe altele.

„Participanții vor învăța cum să identifice și să rezolve problemele unei comunități, cum să scrie și să modifice un proiect legislativ pentru a respecta atât voința cetățenilor, cât și rigorile legislative”, se mai prezizează în comunicat.

Evenimentul este oragnizat de Societatea Europeană pentru Justiție în parteneriat cu Societatea Studenților Universității București (SSUB), Asociația JUNII și cu sprijinul Camerei Deputaților.

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here