Elevii români s-au întors cu 3 medalii de la Olimpiada Asiatică de Fizică – APhO

1
medalii-romani-Olimpiada Asiatică de Fizică - APhO

Elevii români care au participat la Olimpiada Asiatică de Fizică – APhO, desfășurată între 1 și 9 mai la Yakutsk, în Federația Rusă, au reușit să obțină rezultate de excepție: o medalie de aur și două de argint, scrie HotNews.

Răzvan Radu, elev în clasa a XII-a, a reușit să obțină medalia de aur. Medaliile de argint au fost obținute de Anca Drăgulescu – clasa a XII-a și Petru Cotruț – clasa a XI-a. Anca Drăgulescu a primit și o distincție specială: Special Prize for the best result of a female contestant in Asian Physics Olympiad – premiul pentru cea mai creativă participantă la Olimpiadă.

Datorită rezultatelor foarte bune obținute până în prezent, România este singura țară din afara Asiei care a fost invitată, pentru al treilea an consecutiv, să participe la Olimpiada Asiatică de Fizică. Competiția a reunit 24 de țări, fiecare țară fiind reprezentantă în concurs de către un număr de opt participanți.

Tinerii elevi s-au pregătit prin programul Hai la Olimpiadă!, program ce va susține și pregătirea echipei care va reprezenta România la prima ediție a Olimpiadei Europene de Fizică, care va avea loc între 20 și 24 mai în Estonia, precum și participarea lotului României la Olimpiada Internațională de Fizică, care va avea loc în luna iulie în Indonezia.

Pregătirea elevilor români care au făcut parte din echipa României a fost susținută de Banca Comercială Română și Fundația eMAG.

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here