Schimbări majore pentru elevi – Ministrul Educației vrea materii mai ușoare

2

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a declarat miercuri la Antena 3 că autoritățile trebuie să aducă curriculumul școlar la vârsta elevului.

„Mă uit la curriculum, mă uit că ai noștri copii când merg într-o școală din Vest saltă două clase și pe de altă parte aici părinții reclamă un conținut mult prea condensat, probabil că trebuie să revizuim programele, de fapt nu probabil, asta trebuie să facem, să revizuim curriculumul prin programe și să încercăm să le aducem la vârsta pe care elevul o are și la puterea lui de înțelegere”, a declarat Andronescu.

Pe de altă parte, Ecaterina Andronescu spune că elevii ar fi mai bine pregătiți și ar avea rezultate mai bune la examenele finale dacă s-ar introduce o evaluare intermediară în timpul liceului.

Citește și Andronescu: Vom găsi o formulă ca aceia care nu promovează titularizarea să nu mai fie în învățământ

„Dacă vă uitați la rezultatele de la examenul de bacalaureat în ultimii ani, o să constatăm același lucru: rezultate din ce în ce mai slabe. Trebuie să găsim niște soluții. Una dintre ele ar putea să fie aceasta, să mai introducem o evaluare intermediară în timpul ciclului liceal, în așa fel încât să-i determinăm pe elevi să se pregătească mai bine, să nu lăsăm pregătirea din liceu pentru bacalaureat numai la sfârșitul examenului de bacalaureat”, a precizat Andronescu.

2 comentarii

  1. […] Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a declarat miercuri la Antena 3 că autoritățile trebuie să aducă curriculumul școlar la vârsta elevului. „Mă uit la curriculum, mă uit că ai noștri copii când merg într-o școală din Vest saltă două clase și pe de altă parte aici… Cititi mai multe aici: Schimbări majore pentru elevi – Ministrul Educației vrea materii mai ușoare […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here