Andronescu: Vom găsi o formulă ca aceia care nu promovează titularizarea să nu mai fie în învățământ

5

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, susține că trebuie găsită “o formulă”, ca cei care nu promovează examenul de titularizare să nu mai fie acceptați în sistemul de învățământ, “nici măcar suplinitori”.

“Este greu să fii în fața elevilor dacă ești tu un profesor de nota 5. Și, de aceea, probabil că vom găsi o formulă în așa fel încât cei care nu promovează examenul de titularizare să nu mai poată fi cuprinși în învățământ nici măcar suplinitori”, a spus Ecaterina Andronescu.

Aceasta a subliniat că trebuie luate în considerare școlile pedagogice, menționând că pedagogia și principalele elemente pedagogice “se lipesc mult mai bine” la vârste mai mici.

Citește și Andronescu vrea în fiecare clasă o tablă inteligentă și pe fiecare bancă un laptop

Ministrul Educației a vorbit și despre noua lege a educației, care trebuie trimisă în Parlament până la sfârșitul lunii martie, reamintind că intenționează să lanseze în dezbatere, la sfârșitul lunii ianuarie, proiectul acesteia.

Potrivit Ecaterinei Andronescu, viitoarea lege a educației trebuie să dea “viziune de dezvoltare” învățământului, iar elevii trebuie să învețe să se adapteze la schimbările din viața lor.

Ea a făcut referire și la prioritățile mandatului său de ministru, printre care, dotarea fiecărei clase cu o tablă inteligentă, sau învățarea predării digitale la ore, proces de formare profesională în care vor intra 55.000 de profesori.

5 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here