Andronescu propune introducerea unei evaluări intermediare în liceu

1

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, consideră că elevii ar fi mai bine pregătiți pentru examene dacă s-ar introduce o evaluare intermediară în timpul ciclului liceal.

“Mă uit la rezultatele pe care le au elevii noștri, și la examenul de finalizare a ciclului gimnazial de la clasa a VIII-a să avem peste 36% de elevi care nu iau nota 5,00, nu avem cum să nu tragem un semnal foarte serios de alarmă, ceva trebuie să facem acolo. Dacă vă uitați la rezultatele de la examenul de bacalaureat în ultimii ani, o să constatăm același lucru: rezultate din ce în ce mai slabe. Trebuie să găsim niște soluții. Una dintre ele ar putea să fie aceasta, să mai introducem o evaluare intermediară în timpul ciclului liceal, în așa fel încât să-i determinăm pe elevi să se pregătească mai bine, să nu lăsăm pregătirea din liceu pentru bacalaureat numai la sfârșitul examenului de bacalaureat”, a precizat Andronescu.

Citește și Andronescu: Vom găsi o formulă ca aceia care nu promovează titularizarea să nu mai fie în învățământ

Totodată, ministrul Educației a admis că programele școlare trebuie revizuite, în condițiile în care cei mici trebuie să asimileze un volum uriaș de informații.

“Aceasta este o altă direcție de acțiune (…). Materia noastră este excesiv de condensată pentru vârsta elevului din gimnaziu și atunci o altă măsură pe care trebuie să o luăm este să revizuim programele școlare. Este extrem de important acest lucru. Sunt multe idei, nu se pot face peste noapte toate, încercăm să le demarăm””, a adăugat ministrul.

un comentariu

  1. […] Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, consideră că elevii ar fi mai bine pregătiți pentru examene dacă s-ar introduce o evaluare intermediară în timpul ciclului liceal. “Mă uit la rezultatele pe care le au elevii noștri, și la examenul de finalizare a ciclului gimnazial de la clasa… Cititi mai multe aici: Andronescu propune introducerea unei evaluări intermediare în liceu […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here