Legea Educației, retrimisă în Parlament

2

Președintele Klaus Iohannis solicită Parlamentului să reexamineze modificările aduse Legii Educației, considerând că acestea ar bulversa sistemul de învățământ și ar duce la un val de concedieri.

Reducerea numărului de ore din învățământul primar, gimnazial și liceal e făcută „din pix”, a anunțat, ieri, consilierul prezidențial Ligia Deca.

„Potrivit acestor noi reglementări, numărul de ore alocat disciplinelor din planurile cadru de învățământ este în medie de 20 de ore pe săptămână la învățământul primar, 25 la învățământul gimnazial și 30 de ore pe săptămână la învățământul liceal. Această modificare abruptă a Legii Educației naționale, fără nicio analiză de impact, riscă să producă efecte negative în cascadă pentru comunitatea școlară, fapt semnalat inclusiv de organizații reprezentative la nivel național ale elevilor, dascălilor și părinților”, a afirmat Deca, într-o conferință de presă, susținută la Palatul Cotroceni.

Citește și Ecaterina Andronescu vrea să schimbe legea educației

Potrivit acesteia, reducerea numărului de ore va însemna și un val de concedieri în sistemul de învățământ, precizând că ar putea fi vorba de câteva mii de posturi indisponibilizate, potrivit liderilor de sindicat. De asemenea, se poate ajunge în situația absurdă în care elevii de gimnaziu să fie școlarizați după trei planuri cadru, a mai spus Deca.

Alte prevederi ale legii, precum măsurile privind combaterea bullying-ului și creșterea accesului la educație, sunt de natură să creeze un impact pozitiv, consideră consilierul de stat.

2 comentarii

  1. […] Președintele Klaus Iohannis solicită Parlamentului să reexamineze modificările aduse Legii Educației, considerând că acestea ar bulversa sistemul de învățământ și ar duce la un val de concedieri. Reducerea numărului de ore din învățământul primar, gimnazial și liceal e făcută „din pix”, a anunțat, ieri, consilierul… Cititi mai multe aici: Legea Educației, retrimisă în Parlament […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here