Elevii români au cucerit 6 medalii la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru seniori

0
elevii-medalii-olimpici-romania-subversiv-2-olimpiada-brăila

Lotul olimpic de matematică al României şi-a trecut în palmares 6 medalii – una de aur, două de argint şi trei de bronz) la a XXXIV-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru seniori, desfăşurată în perioada 2-7 mai, la Ohrid (Macedonia).

Mircea Ciprian Bonciocat de la Colegiul Naţional „Tudor Vianu” din Bucureşti, medaliat cu aur și la Balcaniada de anul trecut, a reușit să-și egaleze performanța, obținând și la acest concurs punctaj maxim (40 de puncte).

Medaliile de argint au revenit lui Mihnea-Gabriel Doica de la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti şi lui Dragoș Manea, elev la Colegiul Naţional „Andrei Șaguna” din Brașov.

Mihnea-Andrei Ocian (Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București), Andonie Ciocan (Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti) și Theodor-Mihai Ilian (Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Comstanța) au fost medaliaţi cu bronz, anunță Ministerul Educației Naționale.

Echipa României a fost coordonată de conf. dr. Cătălin Gherghe (Universitatea din Bucureşti – Facultatea de Matematică şi Informatică) şi lector univ. dr. Mihai Chiş (Universitatea de Vest din Timişoara).

Citește și: Eminescu: despre educație, lipsa de autoritate și golul moral

La ediţia 2017 a Olimpiadei Balcanice (competiţie de nivel regional) au participat echipe din 19 ţări (11 cu statut permanent şi 8 cu statut de invitat). Conform regulamentului de organizare şi desfăşurare, fiecare stat participant, cu excepţia celui organizator, are dreptul să înscrie în concurs o echipă formată din maximum 6 elevi din învăţământul liceal, a căror vârstă nu depăşeşte 20 de ani la data desfăşurării competiţiei. Probele presupun rezolvarea individuală a patru probleme de geometrie, teoria numerelor, combinatorică şi algebră, pe durata a patru ore şi treizeci de minute.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here