Rezultatele repartizării computerizate la liceu 2022 au fost publicate. Află până când elevii pot depune dosarele de înscriere

1

Rezultatele admiterii la liceu 2022 a absolvenților de clasa a VIII-a au fost publicate pe admitere.edu.ro și la avizierele liceelor. Rezultatele repartizării în licee pot fi văzute introducând codul pe care fiecare elev l-a primit de la școală.

Elevii pot verifica listele cu repartizarea pe fiecare județ în parte, precum și lista locurilor care au rămas libere. Admiterea la liceu s-a făcut pe baza mediei obținute de elev la Evaluarea Națională (contează 80% în admitere) și a mediei generale de absolvire a claselor V-VIII (20%).

Peste 110 mii de elevi au fost repartizați în prima etapă – 6.852 au rămas nerepartizați.

Elevii au completat peste 2,3 milioane de opțiuni / Urmează etapa a II-a

Rezultatele de la Admiterea în liceu 2022, prima etapă de repartizare au fost publicate la ora 10, joi, de Ministerul Educației.

Rezultatele în urma primei etape sunt:

  • 110.035 de absolvenți adică 94,13 % au fost repartizați computerizat.
  • 6852 absolvenți, adică 5,87%, au rămas nerepartizați, potrivit datelor din aplicația de admitere.

Prin comparație, anul trecut în prima etapă, dintr-o generație mult mai mică față de cea actuală, 89.983 de elevi absolvenți de clasa a VIII-a (98,54%) erau repartizați în învățământul liceal de stat.

Într-o analiză Edupedu.ro a arătat cum elevii care au mediile sub 3 la Evaluarea Națională au mediile la clasă cu cel puțin 4 puncte mai mari față de cele de la examen.

Potrivit rezultatelor finale, 82,4% dintre elevi au obținut medie egală sau mai mare de 5, iar 17,6 %, sub 5. Au fost 237 de medii de 10 anul acesta în toată țara.

Ierarhia mediilor generale de admitere la liceu 2022, pe baza căreia se face repartizarea computerizată a elevilor în clasa a IX-a, a fost anunțată vineri, 1 iulie.

Într-o analiză recentă, Edupedu.ro a arătat cum are loc „devalorizarea” notelor la Evaluarea Națională în acest an. Și asta pentru că poziția în ierarhia de la Evaluarea Națională, în București, s-a schimbat anul acesta cu peste 1.200 de locuri față de anul trecut pentru un elev cu media 9, de exemplu. La media 7, diferența e de aproape 3.000 de locuri.

Vezi și: Examenul de admitere la liceu: subiecte elaborate de Societatea Română de Matematică

Până pe 20 iulie elevii pot depune dosarele de înscriere la școlile la care au fost repartizați

Elevii care au susținut în această vară examenul de Evaluare Națională 2022 au aflat astăzi rezultatele repartizării la licee.

Ministerul Educației a publicat pe siteul edu.ro rezultatele la prima etapă de repartizare computerizată la licee. Listele nu conțin numele elevilor, ci codurile personale ale acestora.

Potrivit rezultatelor finale, 82,4% dintre elevi au obținut medie egală sau mai mare de 5, iar 17,6 %, sub 5. Au fost 237 de medii de 10 anul acesta în toată țara.

În perioada 15 – 20 iulie 2022 are loc depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați.

un comentariu

  1. […] Rezultatele admiterii la liceu 2022 a absolvenților de clasa a VIII-a au fost publicate pe admitere.edu.ro și la avizierele liceelor. Rezultatele repartizării în licee pot fi văzute introducând codul pe care fiecare elev l-a primit de la școală. Elevii pot verifica listele cu repartizarea pe fiecare județ… Cititi mai multe aici: Rezultatele repartizării computerizate la liceu 2022 au fost publicate. Află până când elevii p… […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here