Examenul de admitere la liceu: subiecte elaborate de Societatea Română de Matematică

3

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a declarat miercuri, 13 iulie, la Palatul Victoria, despre examenul de admitere la liceu, organizat de colegii, în noua lege a Educaţiei, că ”este vorba de o solicitare ce datează de circa 15 ani din partea acestor colegii. Dacă nu avem încredere în profesori, educaţia nu va face salturi de calitate, a mai spus ministrul, arătând că subiectele pot fi făcute în afara colegiilor sau de colective de profesori dintr-un grup de 10 sau 12 colegii care vor să se unească şi să aibă subiecte unice.

Ministrul Educaţiei a fost întrebat despre procentul mare de locuri pentru care colegiile pot organiza examen de admitere la liceu şi temerea părinţilor privind elaborarea subiectelor de către profesorii din şcoală care fac pregătire cu anumiţi elevi.

Sorin Cîmpeanu a spus că este vorba de o propunere, acest procent de 90% locuri pentru examenul de admitere. ”Este vorba de o solicitare ce datează de circa 15 ani din partea colegiilor naţionale, de a avea dreptul de a organiza admitere la nivel de colegiu”, a spus el.

Vezi și Bacalaureat 2022: Calendarul examenelor orale și scrise

Aceste legi își propun să consolideze încrederea în profesori

”Dacă nu avem încredere în profesori, putem să îi plătim, putem să le oferim condiţii, degeaba, educaţia nu va face salturi de calitate”, a arătat ministrul, precizând că înţelege îngrijorările.

”Tocmai de aceea am spus că dacă această propunere va fi validată în procesul de consultare, există soluţii. ”Am spus că subiectele ar putea să nu fie elaborate de profesorii din acest colegiu ci de Societatea Română de Matematică, sper că avem încredere (..0 şi de Institutul de LInbgvistică, de Academia Română, de colective de experţi, de colective de profesori dintr-un grup de 10 sau 12 colegii care vor să se unească şi să aibă subiecte unice, sau 20 sau 30. În total avem peste 200 de colegii naţionale în România”, a spus ministrul.

El a precizat că soluţii există şi că ”este o şansă în plus, nu în minus”.

3 comentarii

  1. […] Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a declarat miercuri, 13 iulie, la Palatul Victoria, despre examenul de admitere la liceu, organizat de colegii, în noua lege a Educaţiei, că ”este vorba de o solicitare ce datează de circa 15 ani din partea acestor colegii. Dacă nu avem… Cititi mai multe aici: Examenul de admitere la liceu: subiecte elaborate de Societatea Română de Matematică […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here