Ultimele locuri din Tabăra Medievală pentru Copii

1

Aflată în al treisprezecelea an de activitate, Tabăra Medievală pentru Copii a făcut parte din vacanţa a peste 1800 de copii. Organizată în mod tradițional în zona Subcarpaților și în zona montană joasă, tabăra este o experienţă specială, educativă şi recreativă deopotrivă.

Sub o atentă supraveghere, copiii au ocazia unică de a descoperi valorile cavalerismului medieval, transpunându-se în lumea poveştilor, atât de familiară vârstei lor. Au parte şi de relaxare, învăţând ceva nou în fiecare zi şi făcându-şi o mulţime de prieteni.

Unde este tabăra Medievală și în ce perioadă se desfășoară

Tabăra se desfășoară într-o vale cu climă blândă, străjuită de munții Leaota, pe teritoriul comunei Runcu (jud. Dâmbovița), la Pensiunea Leaota.

Anul acesta, tabăra este organizată în 4 serii a câte 28 – 32 de copii fiecare. Sunt primiți copii cu vârste cuprinse între 6 și 16 ani, în următoarele perioade:

  • Seria 1: 17 – 22 iulie 2022,
  • Seria 2: 24 – 29 iulie 2022,
  • Seria 3: 31 iulie – 5 august 2022,
  • Seria 4: 7 – 12 august 2022.

Tabăra construiește alături de micii cavaleri și tinerele domnițe una dintre cele mai frumoase povești ale copilăriei lor – una despre onoare, prietenie și corectitudine, într-un cadru natural cu adevărat deosebit, departe de praful și căldura orașului.

Ce activități o să fie în tabără

Organizatorii au ales cu atenție activități care să creeze o lume de basm și care să fie în egală măsură instrumente educative. Acestea gravitează în jurul ideilor de bună cuviință, cumpătare, grijă față de cel de lângă noi și față de natură, bune maniere, carte și învățare din experiența trecutului, cavalerism.

Copiii vor fi antrenați în mai multe ateliere inspirate din lumea medievală. Vor deprinde arta şi codul de onoare al cavalerilor medievali în cadrul atelierelor de tir cu arcul şi spadă medievală și vor fi introduşi în lumea simbolisticii medievale prin intermediul atelierului de pictură şi heraldică medievală.

Pentru ca experiența aceasta să fie cu atât mai frumoasă, micii meşteri vor realiza propriile lor scuturi cu însemne heraldice, pe care le vor lua acasă drept amintire.

Sunt timpi rezervați drumeţiilor în împrejurimile pitoreşti ale taberei, în munții Leaota, iar la lăsarea serii copiii vor asculta legende medievale, vor avea „ateliere surpriză” sau vor viziona filme cu specific istoric. Ultima seară a taberei va fi una festivă, în cadrul căreia copiii vor fi învestiţi cu titluri cavalerești.

un comentariu

  1. […] Aflată în al treisprezecelea an de activitate, Tabăra Medievală pentru Copii a făcut parte din vacanţa a peste 1800 de copii. Organizată în mod tradițional în zona Subcarpaților și în zona montană joasă, tabăra este o experienţă specială, educativă şi recreativă deopotrivă. Sub o atentă… Cititi mai multe aici: Ultimele locuri din Tabăra Medievală pentru Copii […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here