Radu Szekely, consilier al lui Cîmpeanu sau Andronescu, a plecat din Ministerul Educației

1
Foto: ei-ie.org

Radu Szekely, consilierul personal al fostului ministru al Educației Sorin Cîmpeanu, a anunțat că va părăsi Ministerul Educației.

„Nu voi face parte din echipa doamnei ministru Deca, în acest moment, ci îmi voi dedica eforturile pentru educație din nou în mediul privat, de unde vreau să contribui în continuare la transformarea educației din România.

Îi doresc succes și sunt sigur că vom avea ocazia să colaborăm la implementarea proiectelor pe care le-am început împreună”, spune Radu Szekely.

Vezi și Ministrul Educației, Ligia Deca și-a numit purtător de cuvânt pe Corina Popa

Radu Szekely a fost consilierul Ecaterinei Andronescu

Radu Szekely a fost consilierul Ecaterinei Andronescu, în perioada ultimului mandat al acesteia la Ministerul Educației devenind directorul de cabinet al ministrului.

A coordonat și scris documentul “Planul de acțiune pentru educație” care a făcut parte din viziunea “Educația ne unește” a fostului ministru PSD. Toate școlile din România au fost obligate să dezbată documentele și ideile propuse în respectiva viziune.

Radu Szekely, consilier al fostului ministru Sorin Cîmpeanu

În septembrie 2021, a devenit consilier al ministrului Cîmpeanu, după ce alianța USR-PLUS a ieșit de la guvernare.

Ce declara Sorin Cîmpeanu: „poziția de consilier trebuie să aibă la bază competențe profesionale. Din această perspectivă, i-am propus lui Radu Szekely să rămână în echipă pentru a continua multitudinea de proiecte începute, în interesul elevilor.

Propunerea a fost făcută pe baza competenței, dar și a curajului de a spune ce gândește fără să-i pese dacă e sau nu “în linie” cu restul, nefiind “încărcat” de acea autosuficiență atât de dăunătoare în orice domeniu“.

Radu Szekely, co-fondatorul unei școli private

Radu Szekely este co-fondatorul unei școli private, membră a Asociației Școlilor Particulare din România, pe care consilierul Szekely a propus-o să facă parte din Consiliul General al ARACIP (Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar) și să aibă drept de vot.

Tot școala înființată de Radu Szekely este și prima care a intrat în programul de școli-pilot inițiat în 2021.

Vezi și USR o cheamă pe Ligia Deca la audieri în Parlament

Szekely, unul dintre susținătorii „reformei” ARACIP

Radu Szekely a fost unul dintre susținătorii „reformei” ARACIP, lansată în toamna trecută, prin publicarea în dezbatere a noului regulament de funcționare.

Propunerea de „reformă” a ARACIP nu a avut la bază nicio cercetare, cu atât mai puțin date științifice sau analize.

A pornit de la „constatarea, venită parțial din acel raport al corpului de control, că există o suprapunere între cele două roluri – al celor care execută și al celor care decid, sunt aceiași oameni”, susținea Radu Szekely, în septembrie 2021, pe atunci secretar de stat pentru egalitate de șanse.

Cine este Radu Szekely

Radu Szekely este profesor, a lucrat mai bine de 20 de ani în Finlanda, a fost profesor, politician, activist în organizații nonguvernamentale și a învățat filozofia de predare constructivistă, formatoare a elevului, iar de câțiva ani s-a implicat activ în reforma educației din România.

un comentariu

  1. […] Radu Szekely, consilierul personal al fostului ministru al Educației Sorin Cîmpeanu, a anunțat că va părăsi Ministerul Educației. „Nu voi face parte din echipa doamnei ministru Deca, în acest moment, ci îmi voi dedica eforturile pentru educație din nou în mediul privat, de unde vreau… Cititi mai multe aici: Radu Szekely, consilier al lui Cîmpeanu sau Andronescu, a plecat din Ministerul Educației […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here