USR o cheamă pe Ligia Deca la audieri în Parlament

2
Ligia Deca

Senatorii şi deputaţii USR din comisiile pentru Educaţie îi solicită noului ministru al Educaţiei, Ligia Deca, să vină săptămâna viitoare la o audiere pentru a-şi prezenta viziunea asupra mandatului, priorităţile, precum şi planul pentru noile legi ale Educaţiei.

Potrivit parlamentarilor USR, o asemenea invitaţie este cât se poate de firească în condiţiile în care Ligia Deca nu a trecut printr-o audiere în Legislativ.

„Solicităm noului ministru al Educaţiei, Ligia Deca, o audiere din partea comisiilor reunite din Parlament, în care dumneaei să-şi clarifice mandatul pe care şi l-a asumat, priorităţile pe care le are şi, de asemenea, poziţionarea sa faţă de proiectul extrem de important al noilor legi ale Educaţiei din România. Considerăm că este un gest absolut elementar. (…) Dorim să avem aceste clarificări, pentru că avem aici o foarte mare temere şi anume dorim să ne lămurim dacă doamna ministru Ligia Deca va închide ochii la grupările de interese care au fost în spatele scrierii acestor legi sau, dimpotrivă, aşa cum USR a cerut cât se poate de răspicat, încă din perioada verii, aceste legi ale Educaţiei, scrise într-un grup restrâns, să spunem ‘gruparea Cîmpeanu’, vor fi întoarse, vor fi oprite, iar nişte noi legi scrise ‘pe curat’ pentru viitorul Educaţiei vor fi propuse undeva în viitor”, a declarat senatorul Ştefan Pălărie, într-o conferinţă de presă susţinută la Parlament.

În opinia sa, Ligia Deca trebuie să se pronunţe „foarte clar şi asupra unor lucruri care sunt în desfăşurare”.

Vezi și Ministrul Educației, Ligia Deca și-a numit purtător de cuvânt pe Corina Popa

„USR propune săptămâna viitoare o zi, marţi sau miercuri, în care, în comisiile reunite de învăţământ, doamna Ligia Deca să poată veni să-şi clarifice priorităţile şi să răspundă la toate întrebările adresate de membrii comisiilor parlamentare”, a precizat senatorul USR. A

2 comentarii

  1. […] Senatorii şi deputaţii USR din comisiile pentru Educaţie îi solicită noului ministru al Educaţiei, Ligia Deca, să vină săptămâna viitoare la o audiere pentru a-şi prezenta viziunea asupra mandatului, priorităţile, precum şi planul pentru noile legi ale Educaţiei. Potrivit parlamentarilor USR, o asemenea invitaţie este… Cititi mai multe aici: USR o cheamă pe Ligia Deca la audieri în Parlament […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here