Petiție online pentru demisia lui Sorin Cîmpeanu din funcția de președinte al Agenției Universitare a Francofoniei

1

O petiție online lansată pe platforma Change.org cere demisia lui Sorin Cîmpeanu din funcția de președinte al Agenției Universitare a Francofoniei (AUF), în urma scandalului de plagiat care a determinat plecarea lui din funcția de ministru al Educației.

În petiție se arată că organizația internațională AUF a permis, vineri, ca Sorin Cîmpeanu să rămână în funcție, în condițiile în care, se arată în textul publicat pe platforma citată, oficialul român a acuzat “consipirații și calomnii”.

Într-un comunicat emis după o reuniune a conducerii AUF din 7 octombrie, organizația spusese că “a luat notă de situația în care se găsește președintele AUF”, Sorin Cîmpeanu. Agenția arăta că membrii Consiliului director “condamnă cu tărie orice formă de răzbunare populară pe rețelele sociale” și, în același timp, “cer cu aceeași tărie Președintelui să inițieze o soluționare a situației pe căi legale, cât mai rapid posibil, așa încât să se facă lumină asupra realității faptelor care i se impută”.

Comunicatul menționează că board-ul director al AUF își reafirmă atașamentul față de integritatea științifică.

Vezi și Cine preia ministerul Educației după demisia lui Cîmpeanu

Petiția pentru demisia lui Sorin Cîmpeanu a fost inițiată pe change.org de profesorul francez Djamel Zighed, fost director de departament în cadrul AUF.

un comentariu

  1. […] O petiție online lansată pe platforma Change.org cere demisia lui Sorin Cîmpeanu din funcția de președinte al Agenției Universitare a Francofoniei (AUF), în urma scandalului de plagiat care a determinat plecarea lui din funcția de ministru al Educației. În petiție se arată că organizația internațională… Cititi mai multe aici: Petiție online pentru demisia lui Sorin Cîmpeanu din funcția de președinte al Agenției Universi… […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here