Cine preia ministerul Educației după demisia lui Cîmpeanu

3

Ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării, liberalul Sebastian Burduja ar urma să preia în regim de interimat și Ministerul Educației, după ce Sorin Cîmpeanu a demisionat din funcție.

Burduja a reacționat imediat la postarea lui Sorin Cîmpeanu, în care își anunța demisia. El a subliniat „faptele concrete” ale fostului ministru, „într-un context plin de provocări”, vezi foto jos.

Vezi pe Informateca.ro ce a spus Cîmpeanu la demisie: Am decis, din proprie inițiativă, să demisionez din funcția de ministru al educației. 

Ce crede Drulă despre demisia lui Cîmpeanu

Președintele USR, Cătălin Drulă reacționează rapid după ce Sorin Cîmpeanu și-a anunțat demisia din funcția de ministru al Educației: „Un plagiator mai puțin în guvern. N-a mai prins moțiunea USR de marți. Așteptăm și demisia celuilalt: Ciucă”, a scris Drulă pe contul său e facebook.

Cîmpeanu a fost criticat constant în ultimele zile, după ce în presă a fost dezvăluit faptul că și-a însușit prin plagiat – într-un curs de specialitate (13 capitole publicate anterior în mod repetat sub semnătura altor doi profesori de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București). Cîmpeanu a negat acuzațiile în spațiul public și chiar a lansat acuzații că este vânat din pricina reformei pe care dorește s-o instituie în domeniul Educației.

Reprezentanții USR i-au cerut în mod repetat demisia lui Cîmpeanu și urmau să depună, marți, o moțiune simplă împotriva sa.

3 comentarii

  1. […] Ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării, liberalul Sebastian Burduja ar urma să preia în regim de interimat și Ministerul Educației, după ce Sorin Cîmpeanu a demisionat din funcție. Burduja a reacționat imediat la postarea lui Sorin Cîmpeanu, în care își anunța demisia. El a subliniat… Cititi mai multe aici: Cine preia ministerul Educației după demisia lui Cîmpeanu […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here