Profesorii vor putea corecta lucrările de bacalaureat de acasă

0
BAC-BACALAUREAT+2017.+Liceenii+susin+miercuri+proba+scris+la+matematic+sau+istorie_479748-lucrările

Potrivit noii metodologii care urmează să fie aprobată de Ministerul Educației Naționale, lucrările de la examenul de bacalaureat nu vor mai fi corectate obligatoriu în centrele de corectare, ci inclusiv acasă la profesorul evaluator. 

Noua procedură de corectare aduce un „element suplimentar de siguranță”, spune Ministrul Educației. Lucrările vor fi scanate și securizate cu ajutorul STS-ului în centrele de evaluare, apoi vor fi trimise profesorilor, care le vor putea corecta fie în centrele de evaluare, fie în orice alt loc unde au acces la un laptop sau PC, „evident, totul cu o securizare clară, nu va ști nici un profesor lucrarea cărui elev o corectează”, a mai declarat ministrul.

Citește și: Radu Gyr – condamnat la moarte de către comuniști pentru o poezie

Potrivit acestuia, procedura are rolul de a reduce presiunea la care sunt supuși profesorii pe durata acestor examene, dar și de a consolida încrederea în sistem, întrucât, spune el, nu se vor mai întâmpla tot felul de incidente în timpul „plimbării” lucrărilor dintr-un loc în altul. Ministrul a mai menționat că astfel se va face o reducere a costurilor pe care le necesită evaluarea, iar banii vor putea fi direcționați în altă parte.

Elementul de noutate în ceea ce privește calendarul examenului de bacalaureat vizează faptul că evaluările lingvistice și digitale vor avea loc la începutul celui de-al doilea semestru, în lunile februarie-martie.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here