Proiectele de acte normative elaborate de Ministerul Educației, pe agenda ședinței Comisiei de Dialog Social

0
lege-programe-ministerul-educatiei-nationale-universități-obiective-fomare-consultare

Ieri la Ministerul Educației a vaut loc o ședinţă a Comisiei de Dialog Social în cadrul căreia au fost dezbătute o serie de proiecte de acte normative propuse spre aprobare în perioada următoare. 

La întâlnire au participat reprezentanți MEN, ai Ministerului Consultării Publice și Dialogului Social, ai sindicatelor din învățământ (Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” și Federația Sindicală „Alma Mater”) și ai confederațiilor patronale (COMPIROM, CONCORDIA și UGIR). Au fost invitați și membri ai Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar și ai Asociației Elevilor din Municipiul Constanța.

„Pe ordinea de zi au fost incluse drafturile ordinelor de ministru care aprobă calendarul și metodologiile de desfășurare a examenelor naționale din anul 2018 (Evaluarea Națională pentru elevii de clasa a VIII-a, Bacalaureat și Definitivat), dar și a admiterii în învăţământul profesional de stat şi în învăţământul dual pentru anul şcolar 2018-2019. De asemenea, au fost luate în discuție proiectul metodologiei-cadru privind reglementarea utilizării auxiliarelor didactice în unitățile de învățământ preuniversitar, respectiv metodologia de organizare a programului «Școala după școală»”, potrivit comunicatului remis de Ministerul Educației.

Un alt subiect discutat a fost proiectul de hotărâre de guvern pentru aprobarea regulamentului privind stabilirea locurilor de muncă, a categoriilor de personal, mărimea concretă a sporurilor pentru condiții de muncă, precum și condițiile de acordare a acestora pentru personalul din sistemul de învățământ.

Citește și: Programul FLEX trimite liceeni români în America pentru un schimb de experiență

De asemenea, ministerul a lansat în consultare publică un proiect de hotărâre privind modalitatea de subvenționare de către stat a costurilor pentru elevii care frecventează învățământul profesional („Bursa profesională”) și un ordin privind aprobarea contractului de pregătire practică a elevilor din învățământul dual.

Punctele de vedere și sugestiile transmise de participanți sunt luate în calcul în procesul de redactare a variantelor finale ale documentelor analizate în ședința de astăzi.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here