Un nou program de masterat la Timișoara – Studii de Securitate Globală

1
Universitatea-de-Vest-Timisoara-masterat

Universitatea de Vest din Timișoara lansează un nou program de masterat numit „Studii de securitate globală”, anunță instituția de învățământ într-un comunicat de presă.

Programul va fi derulat de Facultatea de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării a UVT și este primul program de acest fel din vestul țării și se adresează specialiștilor care doresc să se perfecționeze, dar și tinerilor care doresc să devină profesioniști în acest domeniu.

Programul va aborda mai multe aspecte ale studiilor de securitate. Vor fi desigur și abordări teoretice mai generale indispensabile unei cunoașteri adecvate ale problematicii. Astfel, vor fi prezentate conceptele, metodele și teoriile domeniului, dar vor predomina cursurile cu un important caracter tehnic și practic care vor include, de exemplu: Analiza riscurilor neconvenționale, Comunicarea strategică în domeniul securității, Analiza informațiilor, Securitatea economică și financiar-bancară, Dreptul penal internațional, Securitatea energetică, Securitatea cibernetică și multe altele, potrivit sursei citate.

Citește și: UB lansează primul masterat în Filosofie, Politică și Economie din țară

„Ne adaptăm la realitățile lumii de azi, România nefiind ferită de noile provocări în materie de securitate. Vorbim aici de elemente de imigrație, terorism, securitate cibernetică și multe altele. Pentru a face față, avem nevoie de oameni bine pregătiți în domeniul securității globale. Cadrele noastre didactice, cât și specialiștii din diferite instituții vor transmite studenților un set complex de competențe. Vestul țării are nevoie de un asemenea program de studii, problematicile abordate fiind acum parte a vieții noastre de zi cu zi”, spune rectorul Universității de Vest din Timișoara, prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea.

Printre cei care vor preda la acest program de masterat, pe lângă cadrele didactice universitare, cu cercetări în domeniu, vor participa și un număr important de experți din sistemul românesc de securitate și diplomație.

Pe lângă cursuri, masteratul va oferi și o serie de conferințe susținute de către cele mai importante personalități ale sistemului românesc de securitate. Aceste conferințe vor permite familiarizarea cu problemele stringente ale securității globale, dar vor oferi de asemenea oportunitatea masteranzilor noștri de a face cunoștință cu decidenții importanți ai domeniului.

Sursă foto: www.timpolis.ro

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here