Sute de profesori au purtat în prima zi de școală ecusoane cu mesajul „protest”

0
protest-profesori-arad

Câteva sute de profesori şi învăţători, membri ai Sindicatului Democratic Învăţământ Arad, au purtat în piept ecusoane cu însemnul „protest” în prima zi de școală. Această metodă pașnică de manifestare a nemulțumirii a fost aleasă de cadrele didactice pentru a atrage atenţia asupra subfinanţării învăţământului, scrie Mediafax.

 „Acest mod de a protesta a fost ales pentru a atrage atenţia clasei politice că, pentru a avea un învăţământ de calitate, este nevoie de o finanţare corespunzătoare. Ne-am săturat de băile de mulţime făcute de politicieni cu ocaziile prilejuite de festivităţile începutului şi sfârşitului de an şcolar, când fac o mulţime de promisiuni pe care, de obicei, nu le respectă”, a declarat preşedintele SDÎ Arad, Dănuţ Ieneşescu, potrivit sursei citate.

Conform declarațiilor lui Dănuț Ieneșescu, profesorii care au protestat în prima zi de şcoală sunt nemulţumiţi de faptul că nu au fost acordate voucherele de vacanţă, dar şi de faptul că salariile nu vor creşte cu 50% începând cu anul 2018, așa cum s-a promis.

 

Citește și: ANOSR solicită Guvernului să respecte angajamentele luate față de studenți 

 

„Prevederile din programul de guvernare privind acordarea voucherelor de vacanţă începând cu vara anului 2017 şi a creşterii salariale din ianuarie 2018 s-au dovedit promisiuni neonorate. Nici măcar ultima promisiune, cea privind creşterea salarială de 50% pentru anul 2018, nu va fi pusă în practică. Poziţia în grila de salarizare a cadrelor didactice este una umilitoare. De asemenea, nu există sume pentru plata sentinţelor judecătoreşti în anul 2017. Sunt câteva dintre motivele pentru care, noul an şcolar a debutat cu o manifestare de protest”, se arată în comunicatul de presă al SDÎ Arad, citat de Medifax.

Liderul de sindicat spune că în cazul în care guvernanţii nu vor ţine cont de solicitările angajaţilor din învăţământul preuniversitar, la începutul lunii octombrie vor avea loc acţiuni de protest.

„În data de 2 octombrie vor fi pichetate prefecturile judeţene, iar în zilele de 4-5 octombrie va fi pichetat sediul Guvernului României”, a mai precizat preşedintele SDÎ Arad.

Sursă foto: www.aradon.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here