Salarizare în funcție de performanțe pentru profesorii români…?

0
Liviu-Marian-Pop-Ministrul-Educatiei-Nationale-auxiliarele-inspectori-salarizare-edituri-bacalaureat-educație

Ministrul Educaţiei a dat de înţeles la RFI că salarizarea cadrelor didactice s-ar putea face în funcţie de performanţele lor. Liviu Pop a declarat pentru sursa citată că peste 60 de mii de profesori vor participa în următorii doi ani la „cel mai amplu program de formare”. 

„Am proiectul pregătit. Concret, peste 60 de mii de cadre didactice din învăţământul preuniversitar, în special colegii mei din învăţământul gimnazial vor intra în cel mai amplu program de formare, în următorii doi ani de zile. Avem fişe de proiect depuse, sunt bani europeni, în aşa fel încât toţi profesorii din învăţământul preuniversitar să beneficieze de acest program de formare absolut necesar implementării noilor programe şcolare”, a declarat ministrul.

 

Citește și: Klaus Iohannis: Legea educației trebuie să înceteze să mai fie un puzzle

 

Despre salarizarea profesorilor în funcţie de performanţele lor acesta a spus: „Da, se face lucrul acesta, dar revenim pe legea salarizării unitare cu precizări suplimentare”. Liviu Pop a refuzat să ofere detalii referitoare la subiect, adăugând doar faptul că aceasta se va face „în conformitate cu legea salarizării unitare”.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here