Președintele FSLI: Guvernul trebuie să se gândească la un lucru: ce poate să transmită unor copii un profesor umilit?

0
simion-hancescu-fsli-protecție

Sindicatele din învățământ sunt nemulțumite de salariile profesorilor, acestea amenințând cu proteste dacă nu vor primi un „răspuns ferm” din partea Guvernului Tudose până pe 25 septembrie, potrivit președintelui Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), Simion Hăncescu, care a transmis un mesaj cu ocazia începerii anului școlar, citat de Agerpres.

„Am fost amăgiți cu majorări de salarii, sporuri sau alte beneficii. Nu cerem ceva exagerat și am mai spus-o: în educație nu poți să faci performanță cu profesori care nu sunt plătiți corect. Guvernul trebuie să se gândească la un lucru: ce poate să transmită unor copii un profesor umilit? Așa cum a făcut de fiecare dată, FSLI va face tot posibilul ca nici actualii guvernanți să nu își bată joc de angajații din învățământ. Am trimis un ultimatum Guvernului Tudose și așteptăm, până pe 25 septembrie, un răspuns ferm. În caz contrar, începem protestele“, se arată în mesajul liderului sindical.

Citește și: Eminescu: despre educație, lipsa de autoritate și golul moral

FSLI spune că România este țara din Uniunea Europeană care alocă cei mai puțini bani pentru educație, anume 248 de euro pe cap de locuitor, în condițiile în care media europeană este de 1.400 de euro. „Este rușinos că astăzi nu avem o coerență în programele școlare, că sunt depășite de realitatea de pe piața muncii. Este grav că avem școli care se deschid, deși nu au avizul ISU. Este revoltător că un profesor debutant câștigă cât un muncitor necalificat.

În fața acestei situații, părinții și cadrele didactice trebuie să devină o echipă, pentru că interesul nostru comun sunt copiii. Pentru asta, trebuie să încetăm să mai punem presiune și pe părinți! Ei nu trebuie să mai aibă povara cumpărării auxiliarelor, cretă, să schimbe bănci sau să înlocuiască geamurile sparte, ca să nu le înghețe copiii în clase!”, se mai spune în mesajul președintelui FSLI, potrivit sursei citate.

Sursă foto: www.informatia-zilei.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here