Primul om pe Lună, moment serbat la Planetariul Brașov, cel mai modern planetariu din țară

1

Succesul misiunii Apollo 11 a fost serbat la Planetariul Brașov, în prezența excelenței sale ambasadorului SUA la București, Hans Klemm și a primului român în cosmos, Dumitru Prunariu.

În 20 iulie 1969 (21 iulie în România), 2 astronauți americani, Neil Armstrong și Buzz Aldrin coborau pe Lună, fiind primii oameni care puneau piciorul pe satelitul natural al Pământului. Celebrele cuvinte ale lui Neil Armstrong „Un pas mic pentru om, un pas uriaș pentru omenire” vor rămâne pentru totdeauna în istoria umanității.

Citește și 20 de milioane de copii nevaccinați împotriva unor boli extrem de periculoase

După o scurtă introducere în care s-a subliniat importanța construirii și dotării cu cea mai modernă tehnologie a Planetariului Brașov și în care s-a prezentat activitatea actuală a României în cadrul Agenției Spațiale Europene, invitații au urmărit filmul „CAPCOM GO! The Apollo Story”.

Filmul este dedicat celebrării incredibilului efort al întregii echipe care a lucrat pentru succesul Programului spațial Apollo.

Pentru pasionații de astronomie, dar și pentru turiștii aflați în vacanță în Brașov, „CAPCOM GO! The Apollo Story” va face parte din programul proiecțiilor Planetariului pentru următoarea lună.

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here