PoliFest 2017 la Universitatea Politehnica Bucureşti: sunt așteptate 50 de companii din întreaga lume

0
upb-polifest-Rectorat_Universitatea-Politehnica-Bucuresti-Inginerie-Medicala-Admitere-decan-sociomago-automatică

Universitatea Politehnica din București organizează cea de-a șasea ediție PoliFest în perioada 30 martie – 1 aprilie, eveniment la care sunt așteptate peste 50 de companii din întreaga lume şi mai mult de 15.000 de persoane.

Potrivit comunicatului de presă al UPB, pe parcursul celor 3 zile vor avea loc conferinţe ştiinţifice, workshopuri, expoziţii de echipamente şi noi tehnologii, prezentare de oferte educaţionale, oportunităţi de angajare, concursuri motivaţionale, precum şi alte manifestări conexe.

Complexitatea acestui amplu eveniment se conturează de la ediţie la ediţie, atât prin interesul manifestat de către reprezentanţii marilor companii faţă de resursa umană generată de către Universitatea Politehnica din Bucureşti care, spunem noi, a contribuit la creşterea calităţii şcolii româneşti, cât şi prin interesul crescut al părinţilor, elevilor şi studenţilor faţă de oferta educaţională, dar şi profesională pe care PoliFest le îmbracă în fiecare an într-un eveniment de talie europeană. Cele 3 zile de manifestări reflectă proiecţia a ceea ce presupune formarea unui inginer – pornind de la admiterea în Universitate, parcurgerea studiilor de licenţă, master şi doctorat şi până la integrarea acestuia într-un mediu profesional adecvat“, a declarat Mihnea Costoiu, rectorul UPB.

La eveniment vor participa atât reprezentanţi ai mediului de afaceri dornici să îşi prezinte cele mai importante rezultate şi inovaţii din domeniu, împreună cu vaste oferte de angajare sau internship-uri, precum şi reprezentanţi ai facultăţilor din universitate, cu scopul de a prezenta şi de a oferi informaţii concrete legate de oferta educaţională a UPB.

Citește și: Cum e să fii student în străinătate: de vorbă cu Larisa Oprea, masterandă la Sheffield Hallam University

 

 

O mare parte dintre companiile participante îşi vor prezenta activitatea, dar şi oferta de angajare, fie la standurile special amenajate, fie în cadrul conferinţelor proprii unde îşi vor promova inovaţiile din domeniu. Standurile pentru companii vor fi amplasate în Clădirea Rectoratului, alături de standurile de prezentare a facultăţilor.

În cadrul evenimentului sunt disponibile, pe întreaga perioadă de desfăşurare, mai multe acţiuni dedicate elevilor de liceu – Ziua porţilor deschise, Student pentru o zi – ceea ce presupune vizite în campusul universitar, în cadrul laboratoarelor şi a sălilor de curs sau participarea la cursuri alături de studenţii facultăţilor din UPB.

Totodată, vineri va avea loc finala naţională a ‘Teza mea de doctorat în 180 de secunde’, concurs inspirat din “Three minute thesis” (3MTMC) care a avut loc pentru prima dată în 2008, în cadrul Universităţii din Queensland, în Australia. Concursul din Quebec este primul de acest gen în limba franceză şi există din 2012.

Pe de altă parte, va avea loc în Biblioteca Centrală o conferinţă susţinută de către British Council în parteneriat cu UPB, în cadrul căreia se va semna şi un acord de parteneriat.

PoliFest 2017 aduce şi un element de noutate – un concurs organizat în mediul online, adresat studenţilor UPB. Concursul este realizat pentru a populariza evenimentul în mediul studenţesc, dar şi pentru a-i atrage pe studenţi să se înscrie la diverse conferinţe organizate de către companii, iar câştigătorii vor fi premiaţi cu diferite produse electronice.

Organizatorii au pregătit şi o tombolă electronică pentru elevi, iar premiile constau în produse electronice (diverse gageturi). Pentru a deveni câştigători, elevii trebuie să distribuie electronic banner-ul evenimentului, dar să fie prezenţi la standurile PoliFest, unde vor completa un talon de participare.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here