Burse pentru studenţii care îşi aleg ca temă de licenţă dezvoltarea turismului în Covasna

0
burse-studenti-dezvoltarea-turismului-covasna

Consiliul Judeţean Covasna a aprobat încheierea unui parteneriat cu Departamentul din Sfântu Gheorghe al Facultăţii de Ştiinte Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul Universităţii “Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca, în vederea cooperării instituţionale pe axa dezvoltării turismului în judeţ, convenţia prevăzând, printre altele, şi acordarea unor burse studenţilor care îşi aleg subiecte din acest domeniu pentru lucrările de licenţă, scrie Agerpres.

Preşedintele Consiliului, Tamas Sandor, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că anul 2017 a fost declarat oficial „Anul turismului în judeţul Covasna”, iar acest parteneriat vine în sprijinul autorităţilor locale şi al asociaţiilor din domeniul turismului care şi-au propus să amplifice campaniile de promovare a judeţului pe plan naţional şi internaţional şi să organizeze acţiuni susţinute pentru creşterea numărului de vizitatori.

Pe de altă parte, oferă studenţilor posibilitatea de a căpăta noi cunoştinţe şi experienţe practice, de a se implica în acţiuni de voluntariat şi de a participa activ, cu idei proprii, la realizarea unor proiecte legate de dezvoltarea şi promovarea turismului în judeţul Covasna.

Citește și: Cum e să fii student în străinătate: de vorbă cu Larisa Oprea, masterandă la Sheffield Hallam University

Consiliul Judeţean s-a angajat ca, prin intermediul asociaţiilor cu profil turistic din care face parte, să organizeze un concurs şi să acorde trei burse a câte 1500 lei studenţilor care îşi aleg ca temă de licenţă dezvoltarea turismului în judeţul Covasna.

„Urmează să punem în practică tot ce este cuprins în această convenţie, deci organizarea de evenimente comune, implicarea studenţilor în acţiuni de voluntariat, la târguri de turism şi la Biroul de Informare Turistică din Sfântu Gheorghe, Covasna şi din alte localităţi, consultanţă de specialitate şi sprijin din partea facultăţii şi a specialiştilor din facultate în ceea ce înseamnă implementarea strategiei de marketing în turism, concurs de proiecte de trei burse, câte 1.500 de lei pentru studenţii care îşi pregătesc lucrarea de licenţă cu obiectivul dezvoltării turismului în judeţul Covasna. Eu cred că este un pas foarte important, ne-am deschis spre mediul universitar. Este, într-adevăr, un proiect de durată, dar eu cred că merită atenţie şi vom avea rezultate în acest sens”, a declarat Tamas Sandor.

Convenţia este valabilă pe o perioadă de trei ani universitari, începând cu anul 2016-2017, cu posibilitatea prelungirii sale printr-un act adiţional.

Sursă foto: www.zf.ro

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here