Lotul de juniori ai României aduce patru medalii de la Olimpiada Europeană de Informatică

0
Olimpiada Europeana de Informatică pentru Juniori

Lotul naţional de juniori a cucerit o medalie de aur şi trei medalii de argint la prima ediţie a Olimpiadei Europene de Informatică pentru Juniori, desfăşurată în perioada 7-13 septembrie, la Sofia.

Medalia de aur a fost obţinută de Matei Tinca de la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti). Medaliații cu argint sunt Tiberiu Ioan Mușat, de la același colegiu,George-Alexandru Râpeanu, de la Colegiul Național „Emil Racoviță” din Cluj-Napoca și Mihai Matei Mirică – Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București.

Punctajele înregistrate la această competiție au contat și în ierarhia celei de a XI-a ediții a Olimpiadei Balcanice de Informatică pentru Juniori (JBOI 2017). Astfel, în această competiție rezultatele echipei României sunt următoarele: Matei Tinca și Tiberiu Ioan Mușat – medalii de aurGeorge-Alexandru Râpeanu și Mihai Matei Mirică – medalii de argint.

Citește și: Invitație la protest în București pentru salvarea școlilor românești din Ucraina

Lotul olimpic a fost însoţit şi coordonat de profesorii Eugen Nodea (Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu) şi Ciprian Chescă (Liceul Tehnologic „Grigore C. Moisil” din Buzău). Competiția europeană a reunit peste 80 de concurenţi din 22 de ţări.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here