Ministerul Cercetării oferă granturi de cercetare tinerilor cu performanțe deosebite la învățătură

0

Efortul intelectual al liceenilor aflați în ultimul an va fi răsplătit de Ministerul Cercetării prin oferirea de granturi în valoare de 3.500 – 1.500 euro pe an.

Absolvenţii de liceu cu rezultate deosebite vor putea beneficia de granturi de cercetare

Potrivit unei hotărâri adoptate, pe 31 mai, de Guvern, liceenii care au rezultate deosebite la învăţătură vor putea beneficia de granturi de cercetare, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Alina Petrescu. Vor beneficia de aceste premii financiare pentru educație elevii care pe parcurul anului liceal au avut o implicare remarcabilă în olimpiade internaționale sau naționale.

Tinerii absolvenţi de liceu care au rezultate deosebite la învăţătură vor putea beneficia de granturi de cercetare. Granturile de cercetare vor fi acordate sub titulatura ‘Grant pentru tineri cercetători Regele Carol I’ (…) E vorba despre absolvenţi care, pe parcursul celor patru ani de liceu, au avut rezultate deosebite la olimpiade internaţionale şi olimpiade naţionale. Grantul se acordă fiecărui candidat prin intermediul universităţii sau facultăţii la care studiază, din fonduri ale Ministerului Cercetării”, a afirmat Alina Petrescu la Palatul Victoria.

Valoarea granturilor de cercetare

Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, granturile vor fi acordate astfel: 3.500 de euro pe an pentru cei care au obţinut locul I, 3.000 de euro pe an pentru locul al II-lea, 2.500 de euro pe an pentru locul al III-lea la olimpiadele internaționale.
Pentru laureaţii olimpiadelor naţionale se vor acorda următoarele sume: 2.500 de euro pe an pentru locul I, 2.000 de euro pe an pentru locul al II-lea şi 1.500 de euro pe an pentru locul al III-lea.

În plus, Alina Petrescu a mai declarant că: “Se mai pot acorda şi suplimente la aceste sume, dacă tinerii respectivi participă la evenimente ştiinţifice internaţionale şi, de asemenea, dacă formează echipe din care să facă parte cel puţin 5 studenţi, care provin de la una sau mai multe universităţi şi care lucrează împreună la redactarea unor materiale sau la crearea unor subansamble şi subcontractări pentru realizarea de probe tehnologice sau promovarea unor idei realizate în echipă”.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here