Ziua Internațională a Copilului: De ce o sărbătorim? Cum o sărbătorim?

0

1 iunie sau Ziua Internațională a copilului este sărbătorită, în fiecare an, cu mult entuziasm, în România și nu numai. Este un foarte bun prilej de a celebra inocența, puritatea și sufletul de copil. Ziua copilului este atât pentru cei mici cât și pentru copilul din fiecare dintre noi.

Chiar dacă este sărbătorită în foarte multe state de pe glob, nu toate o serbează Ziua Copilului pe 1 iunie.

Istoria Zilei Internaționale a Copilului

Ziua Copilului a fost sărbătorită, pentru prima dată, într-o duminică din iunie 1859, de către reverendul Dr. Charles Leonard, pastorul bisericii din Chelsea, Massachusettes. În această zi, pastorul a ținut o slujbă special dedicată copiilor și a numit-o Ziua Trandafirului . Mai târziu, sărbătoarea avea să fie numită Ziua Florilor și apoi Ziua Copilului.
Prima țară care a sărbătorit Ziua Copilului a fost Turcia, în 1929, mai exact pe data de 23 aprilie. Mai târziu, pe 1931, aceasta a fost declarată și sărbătoare oficială. În 1959, Națiunile Unite au adoptat “Declarația Drepturilor Copiilor”. După această data, multe alte guverne au introdus Ziua Copilului drept sărbătoare națională.

1 iunie printre baloane colorate, multe zâmbete, jocuri și copii fericiți

Anul acesta,  pentru prima dată, ziua de 1 iunie a fost și zi liberă. Parcurile și locurile de joacă au fost pline de părinți și copii care s-au bucurat de vremea frumoasă și surprizele pregătite de organizatori: fie ei primării sau firme private dornice de a aduce un zâmbet în plus pe fețele celor mici, dar și ale părinților în egală măsură.

În această notă pozitivă, cu multe baloane colorate și sticle de suc, au fost întâmpinați cei mici în parcul Cișmigiu și prin împrejurimi de către Sucurile Dellos cu Aloe Vera. Copiii s-au bucurat de baloanele umplute cu heliu care erau ținute “cu picioarele” pe pământ de câte o sticlă de suc natural, cu pulpă de Aloe Vera, foarte energizat și gustos, potrivit, mai ales, pentru zilele toride de vară.

 

Acțiunea a avut scopul de a aduce o notă în plus de fericire pe fețele celor mici, de a le oferi o gustare aromată și sănătoasă care să le dea energia necesară pentru a se juca o zi întreagă cu spor.

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here