Proiect de lege: liceele agricole ar putea intra şi în subordinea Ministerului Agriculturii

0
sediul-MADR-Ministerul-Agriculturii

Începând de anul școlar viitor, liceele agricole din ţară ar putea fi subordinate şi Ministerului Agriculturii, a anunţat deputatul PSD Ioan Roman. În cazul aprobării inițiative legislative care vizează această modificare, structura organizatorică, profilurile, specializările, calificările profesionale, cifrele anuale de şcolarizare şi criteriile de selecţie a candidaţilor pentru învăţământul agricol se vor fi propuse de Ministerul Agriculturii către cel al Educației.

Prin această iniţiativă legislativă votată în cursul săptămânii în Parlament, liceele cu profil agricol vor primi şi suprafeţe de teren în cazul în care nu dispun de acesta în baza lor materială şi un lucru foarte benefic va fi faptul că, prin dubla subordonare, vor putea accesa proiecte pentru a-şi moderniza baza materială, care vor permite elevilor să înveţe pe cele mai noi tehnologii“, a precizat deputatul PSD, potrivit Agerpres.

Programele şcolare pentru disciplinele de specialitate se vor elabora de către cele două ministere, vor fi validate de Comitetul Sectorial pentru Agricultură şi aprobate prin ordin al ministrului Educaţiei.

 

Citește și: Încă o fabrică de zahăr din România pusă pe butuci

 

Proiectul de lege prevede ca, de la 1 ianuarie 2018, liceele care au exclusiv profil şi specializări agricole, instituţii publice cu personalitate juridică aflate în subordinea consiliilor locale, vor trece în subordinea direcţiilor judeţene pentru agricultură. Terenurile şi clădirile în care îşi desfăşoară activitatea liceele agricole trec în domeniul public al statului şi în administrarea direcţiilor judeţene pentru agricultură.

Senatul este camera decizională pentru acest proiect.

Sursă foto: www.agrointel.ro

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here