Koala International Competition, cea mai iubită competiție de limba engleză

3

O nouă oportunitate de afirmare pentru cei mai competitivi dintre elevii care iubesc limba engleză este adusă în România prin European Examinations Centre.

KOALA INTERNATIONAL COMPETITION – KIC se adresează elevilor cu vârste cuprinse între 8-18 ani, care au un nivel de limbă engleză A1, A2, B1 și B2 (conform CERF).
Competiția invită la participare toate instituțiile de învățământ naționale, deopotrivă din sectorul public și privat, odată cu lansarea din data 13 decembrie 2018.

“Ne dorim să creăm tot mai multe contexte prin care elevii pasionați de limba engleză să se afirme. În ultimii ani, ne-am orientat către formarea unei comunități tot mai largi de copii, elevi și tineri care susțin examene de limba engleză dar, de data aceasta, a venit timpul să organizăm un concurs care să le stimuleze competitivitatea, într-o formulă antrenantă și atractivă. Suntem primii care aducem Koala International Competition în România, prin centrul de examinări lingvistice EECentre – și oferim o nouă alternativă elevilor care doresc să își depășească limitele. Aceștia vor vedea că munca le este răsplătită, pentru că miza este mare: etapa internațională – susținută anual în European Youth Capital – iar pentru 2019 capitala europeană a tineretului este orașul Novi Sad din Serbia. Înscrierea la acest concurs nu impune bariere ori condiții eliminatorii”, a declarat Cătălin Bădănău, directorul European Examinations Centre.

Programul competiției

Prima etapă națională a competiției va avea loc pe 16 februarie 2019, fiind urmată de cea de-a doua etapă, finala națională, pe 23 martie 2019. Elevii finaliști vor participa la marea finală, cea internațională, în primăvara 2019. Prima etapă constă într-un test alcătuit din întrebări cu răspunsuri multiple, iar participanții au la dispoziție 60 de minute ca să îl completeze. În cea de-a doua etapă, testul este alcătuit din întrebări cu răspunsuri multiple, dar și partea de listening, reading și writing, și se desfășoară pe durata a 1 oră și 20 de minute.

Obiectivitate și corectitudine

Koala International Competition este un concurs la nivel internațional, așadar toate documentele de examen sunt provenite in original de la organizatorii internaționali și conțin subiecte unice la nivel european. După concurs, fișele completate de candidați sunt expediate către organizatori pentru a fi corectate de examinatori internaționali, asigurând-se astfel obiectivitatea corecturii si alinierea la nivel global a rezultatelor tuturor candidaților din țările participante.

Cine câștigă

Prin intermediul concursului Koala International Competition, din etapa a doua vor fi aleși 12 câștigători naționali, astfel:

  • 4 câștigători de Locul I / nivel (A1, A2, B1, B2);
  • 4 câștigători de Locul II / nivel (A1, A2, B1, B2);
  • 4 câștigători de Locul III / nivel (A1, A2, B1, B2).

Toți cei 12 câștigători vor fi premiați.

În etapa internațională vor merge doar câștigătorii locului I, cu vârsta mai mare de 13 ani, concursul urmând să se desfășoare la Novi Sad, Serbia. Finaliștii cu vârsta mai mică de 13 ani nu vor participa la competiția internațională, dar vor fi recompensați cu premii echivalente cu valoarea călătoriei. La faza internațională, top performerii participanți vor fi însoțiți doar de profesor, fără părinți, și pe lângă concursul propriu-zis, pe parcursul celor trei zile vor avea un program bogat în activități educative și culturale, excursii și alte experiențe memorabile oferite de organizatori.

KOALA este una dintre cele mai dinamice și populare competiții globale și a construit o reală comunitate internațională în jurul ideii care, de această dată, este adusă în România prin EECentre.

Citește și Andronescu vrea în fiecare clasă o tablă inteligentă și pe fiecare bancă un laptop

3 comentarii

  1. […] O nouă oportunitate de afirmare pentru cei mai competitivi dintre elevii care iubesc limba engleză este adusă în România prin European Examinations Centre. KOALA INTERNATIONAL COMPETITION – KIC se adresează elevilor cu vârste cuprinse între 8-18 ani, care au un nivel de limbă engleză A1,… Cititi mai multe aici: Koala International Competition, cea mai iubită competiție de limba engleză […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here