Județul în care o treime din școli nu au paza asigurată

1

În județul Tulcea, aproximativ o treime din școli nu au asigurată paza și apelează la diferite măsuri pentru a compensa această lipsă, potrivit Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ).

“La nivelul județului Tulcea, 46 de unități de învățământ nu dispun de pază umană și nici de sisteme tehnice de supraveghere pentru exteriorul acestora. Lipsa acestor măsuri este compensată de existența profesorului de serviciu, sisteme video în interiorul unităților, existența măsurilor fizice de securitate (grilaje, încuietori etc)”, se arată într-o adresă semnată de șeful IPJ, Daniel Grădinaru.

O altă măsură care compensează lipsa măsurilor de pază este colaborarea cu personalul de pază al primăriilor care, pe timpul nopții, asigură perimetrul exterior al unităților de învățământ.

Citește și Andronescu: Vom găsi o formulă ca aceia care nu promovează titularizarea să nu mai fie în învățământ

“Pentru asigurarea pazei tuturor unităților de învățământ, există receptivitate din partea Inspectoratului Școlar Județean și a majorității autorităților, fiind însă ridicată problema lipsei fondurilor pentru aceste activități”, a menționat Daniel Grădinaru.

Paza, asigurată și de femeile de serviciu

În școlile din comunitățile mici, paza este asigurată inclusiv de femeile de serviciu, din cauza lipsei personalului.

“Noi închidem poarta în timpul orelor, când vin elevii, nu mai au voie să părăsească școala, iar femeia de serviciu asigură paza pe holul unității”, a afirmat directorul școlii din satul Ceatalchioi, Emil Tărcatu.

În județul Tulcea există 142 de unități școlare cu personalitate juridică, iar 15% dintre ele asigură paza cu personal propriu, potrivit IPJ.

un comentariu

  1. […] În județul Tulcea, aproximativ o treime din școli nu au asigurată paza și apelează la diferite măsuri pentru a compensa această lipsă, potrivit Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ). “La nivelul județului Tulcea, 46 de unități de învățământ nu dispun de pază umană și nici de… Cititi mai multe aici: Județul în care o treime din școli nu au paza asigurată […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here