Andronescu: Strângerea de bani pentru fondul clasei nu este legală

4

Strângerea de bani pentru fondul clasei nu este legală, a declarat luni ministrul Educației Naționale, Ecaterina Andronescu, în opinia căreia această inițiativă aduce “mai multă imagine negativă” școlii.

“Legală nu este. Dacă părinții strâng bani, după opinia mea, aduc mult mai multă imagine negativă școlii și chiar unii părinți se antagonizează în raport cu școala cu aceste fonduri, pentru că nimănui nu îi convine să scoată din buzunar. Chiar dacă părintele consideră că în felul acesta sprijină copilul, nu se bucură când scoate bani din buzunar și îi pune într-un fond al clasei. Mai bine să învățăm să facem proiecte, să găsim resurse din bani europeni sau alte resurse și să încercăm să aducem în școli ceea ce școala impune ca o necesitate. Este un ordin de ministru de mulți ani de zile. Poate că întărim în lege”, a afirmat Andronescu.

Potrivit Ecaterinei Andronescu, profesorii “au obligația” să nu se amestece în strângerea unei asemenea resurse. “Nu este o idee bună”, a mai spus aceasta.

Citește și Învățământul românesc în vremea Ecaterinei Andronescu. Ce a făcut în calitate de ministru al Educației

4 comentarii

  1. […] Strângerea de bani pentru fondul clasei nu este legală, a declarat luni ministrul Educației Naționale, Ecaterina Andronescu, în opinia căreia această inițiativă aduce “mai multă imagine negativă” școlii. “Legală nu este. Dacă părinții strâng bani, după opinia mea, aduc mult mai multă imagine negativă școlii… Cititi mai multe aici: Andronescu: Strângerea de bani pentru fondul clasei nu este legală […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here