Andronescu: Se renunță la ideea de manual unic

3

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, susține că nu va mai exista manual unic, iar în noua metodologie pentru elaborarea manualelor, accentul cade pe calitate și apoi pe preț.

“E deja pe site-ul Ministerului Educației noua metodologie pentru elaborarea manualelor în acest an. Se renunță la ideea de manual unic. (…) În metodologie accentul l-am pus pe calitatea manualului, pe criteriile care vizează calitatea și care țin de conținutul științific corect, de adaptarea la programă, respectarea programei, adaptarea la vârsta copilului. Pe toate aceste criterii de calitate un manual poate aduna 100 de puncte, intră în a fi selectat dacă obține cel puțin 95 de puncte. Nu va mai fi un manual unic și vor fi editurile care vor veni cu manuale. Vor fi făcute evaluări separate pe calitate și apoi ne uităm la preț. Primul considerent este cel legat de calitate, pentru că până la urmă calitatea manualului contează foarte mult pe masa elevului și a profesorului. Manualul rămâne una dintre cele mai importante resurse educaționale”, a declarat ministrul Educației marți seară la Realitatea TV.

Citește și Andronescu: Cum e posibil ca un copil de ciclul primar să treacă în gimnaziu fără să știe să citească, să calculeze?

Andronescu a subliniat că Ministerul Educației a planificat în această nouă metodologie pe manuale termenele astfel încât să se asigure că vor fi la timp în școli. “Ceea ce ne pune sub semnul întrebării este doar potențiala perioadă de contestații. Mizez pe faptul că anul acesta SEAP are un termen mai restrâns pentru soluționarea contestațiilor – 30 de zile – și că vom încerca să aducem manualele la timp”, a punctat ea.

Ministrul Educației a mai precizat că autorii de manuale pot fi și profesori din învățământul universitar.

“Am mai făcut un lucru în această metodologie, care a lipsit anul trecut, și anume, autorii de manuale pot să fie și profesori din învățământul universitar, pot să fie și în parteneriat cu profesorii din învățământul preuniversitar. (…) Vom încerca să folosim Editura Didactică pentru manualele cu care editurile nu vin la licitație – este vorba despre manualele pentru minorități, sunt puține la număr”, a explicat ministrul.

3 comentarii

  1. […] Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, susține că nu va mai exista manual unic, iar în noua metodologie pentru elaborarea manualelor, accentul cade pe calitate și apoi pe preț. “E deja pe site-ul Ministerului Educației noua metodologie pentru elaborarea manualelor în acest an. Se renunță la ideea… Cititi mai multe aici: Andronescu: Se renunță la ideea de manual unic […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here