Jocurile video, o problemă pentru talibani

0
joc video jocuri video

Care va fi atitudinea talibanilor faţă de jocurile video? Este întrebarea care îi macină pe mulţi adolescenţi şi tineri afgani care găsesc în sălile de jocuri unul dintre puţinele moduri de a-şi petrece timpul liber. Iar patronii acestor internet cafeuri nu ştiu cum îşi vor mai câştiga pâinea dacă talibanii decid că asemenea activităţi contravin legilor islamice.

Sălile de jocuri video din Kabul erau foarte populare până la venirea talibanilor. Acum mulţi tineri le evită de teamă că ar putea fi arestaţi sau bătuţi.

Vezi și Akili Interactive: joc video împotriva ADHD

În trecut, când conduceau Afganistanul, talibanii au interzis jocurile video, şi mai toate formele de divertisment. Tinerii speră ca istoria să nu se repete.

Chiar dacă au clienţi mult mai puţini de la venirea talibailor, patronii de săli de jocuri speră să-şi poată continua activitatea.

Deocamdată regimul taliban nu a luat vreo decizie cu privire la aceste săli de jocuri. Liderii noului guvern au spus că vor permite activităţi culturale şi de divertisment atâta timp cât acestea nu intră în contradicţie cu legea Saharia şi cultura islamică. Ce va însemna exact acest lucru şi ce va fi permis sau nu, încă nu a fost clar stabilit.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here