Strada de C’Arte, la Biblioteca Centrală Universitară, între 23 şi 26 septembrie

0
Foto: stradadecarte.ro

Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, în parteneriat cu Fundaţia Universitară „Carol I” şi Muzeul Naţional al Literaturii Române, prezintă, în perioada 23-26 septembrie, a X-a ediţie a festivalului Strada de C’Arte, o sărbătoare a artelor şi a ştiinţelor care oferă iubitorilor de cultură o experienţă în lumea cunoaşterii, a imaginaţiei şi a creaţiei.

Ediţia a X-a a festivalului va găzdui: 10 lansări de carte, concerte, proiecţii de film, lecturi publice, ateliere pentru copii şi teatru de păpuşi, precum şi un inedit spectacol ecvestru şi muzical oferit de Filimon Iordache în tandem cu muzica lui Adrian Naidin.

Zona statuii Regelui Carol I va fi transformată de trupa „Soul Serenade” într-o scenă a muzicii blues, iar Grupul Psaltic „Tronos” al Catedralei Patriarhale va susţine un concert extraordinar, care va crea prin armoniile muzicii bizantine o atmosferă înălţătoare. În Salonul Carol I, vizitatorii se pot delecta cu un concert deosebit de chitară acustică, „Poezii pe şase corzi”, susţinut de Silvan Stâncel.

Vezi și Toți elevii din Los Angeles mai mari de 12 ani trebuie să se vaccineze anti-Covid

Pe toată perioada festivalului, admiratorii lui Horaţiu Mălăele se vor putea bucura în Foaierul de Lectură de expoziţia „Feminin – Creaţie şi tentaţie”, semnată de el şi pusă la dispoziţie de Muzeul Naţional al Literaturii Române. Expoziţia de benzi desenate „Eroii care au făcut istorie” va fi prezentată în zona statuii Regelui Carol I, de către Muzeul Judeţean de Istorie Braşov.

Acest maraton cultural se desfăşoară cu respectarea măsurilor legale impuse de situaţia epidemiologică, mai arată organizatorii.

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: agerpres.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here