Iohannis către copii la deschiderea noului an școlar: „Unii politicieni se tem de școală”

0
Președintele Klaus ​Iohannis le-a spus elevilor de la Școala Gimnazială „Ferdinand I” din București, unde participă la deschiderea noului an școlar, că școala nu ar trebui să însemne niciodată o simplă clădire. „Ați văzut, dragi copii, unii politicieni se tem de școală. Aici sunt formați cei care le taxează erorile de logică și, mai nou, destul de des, de exprimare. Tot aici se resimte eșecul politicilor publice din educație, dar și lipsa de creativitate a acestora”, le-a spus Iohannis copiilor.
„Cuvântul școală are diverse semnificații și stârnește, cum știm, o diversitate de emoții. Dar școala nu ar trebui să însemne niciodată doar o simplă clădire, chit că și ea contează. Este o comunitate de prieteni sau de colegi, este locul unde copiii își încep drumul spre maturitate, ghidați și îndrumați de dascălii lor. Ați văzut însă și voi, dragi copii, unii politicieni se tem de școală! Aici, în școală, sunt formați oamenii care le taxează erorile de logică și, mai nou, destul de des, de exprimare.Tot aici se resimte eșecul politicilor publice din educație, dar și lipsa de creativitate a acestora”, le-a transmis Iohannis elevilor la deschiderea noului an școlar de la Școala Gimnazială Ferdinand I din București.

Șefu statului a mai spus că, „în loc să fie adoptate măsuri pentru creșterea calității educației, se preferă măsuri de facilitare a fraudei la bacalaureat”.

De asemenea, Iohannis a criticat și faptul că „se încearcă reducerea numărului celor care ajung să susțină examenul de evaluare națională sau „se propune repartizarea automată spre școli profesionale a celor care iau medii mai mici, în loc să avem organizarea unor evaluări credibile de aptitudini”.

Sursa: Euractiv.ro

Citește și ANPC: Părinții sunt furați, caietele au mai puține foi decât scrie pe etichetă

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here