Protest cu ștreanguri și o latrină în fața Ministerului Educației

1

Mai mulți tineri l-au așteptat pe ministrul interimar, Daniel Breaz, cu un protest cu ștreanguri de gât și o toaletă improvizată, chiar în fața Ministerului Educației. Acesta nu a venit însă să discute cu ei, ci a trimis un secretar de stat să îi ducă în interiorul clădirii. Protestatarii au refuzat și au blocat strada timp de două ore. Aceștia au atras atenția asupra situației în care se află peste 1100 de școli din România, care încă au toalete în curte.

Protestatar: Scopul nostru e să transmitem acest mesaj, că ne dorim grupuri sanitare în toate școlile din România și toți copiii să aibă acces la educație și la sănătate, până la urmă.

Protestatar: Noul model de latrină, esența statului tip vitrină. Asta înseamnă că statul este indiferent față de acești copii din mediul rural. Este una dintre cele mai mari, din moment ce sunt copii din mediul rural care își riscă viața și sunt copii care au murit în latrină. Brusc, într-un și nici jumătate mai sunt 1.180, din care 600, sau 800, sunt prinse într-un program… au făcut din pix… au mai apărut doar 300 de astfel de latrine, ceea ce nu e adevărat.

Citește și Zid de iubire pentru părinți

Reporter Digi: Ce sunteți dispuși să faceți? Intrați la negocieri?

Protestatar: Exclus să intrăm în minister, dacă domnul ministru dorește să vină să stea de vorbă cu noi, îl așteptăm aici.

Daniel Breaz: Bună ziua, vă aștept sus, am înțeles că vreți să discutați doar cu mine și vă aștept în 5 minute să urcați.

Protestatar: Cu drag, luăm aici un scaun ca să nu blocați dumneavoastră circulația, o blocăm noi.

Daniel Breaz: Nu! Vă aștept sus în birou, dacă vreți să veniți.

Protestatar: Pe tonul ăsta autoritar nu merge cu noi. Ați distrus Ministerul Culturii, ați trecut și la Ministerul Educației. Mulțumim!

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here