ANPC: Părinții sunt furați, caietele au mai puține foi decât scrie pe etichetă

1

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor – ANPC – desfășoară, în această perioadă, o serie de controale asupra comercianților de rechizite școlare. După primele verificări, comisarii au constatat o serie de nereguli, cum ar fi declararea pe copertă a mai multor foi la caiete și blocuri de desen decât existau în realitate.

„În timpul acțiunilor de contol s-au identificat acuarele fără documente de calitate, blocuri de desen la care s-a constatat că nu respectau condițiile declarate, în sensul că pe copertă se declara că au 20 de file A4, iar în urma verificărilor efectuate s-a constatat că produsul conținea 10 file A4 albe și 1 filă roz”, arată un comunicat al ANPC.

Citește și Începe școala! Cum îi pregătim pe copii?

De asemenea, au fost descoperite „caiete de matematică la care s-a constatat că nu respectau condițiile declarate, în sensul că pe copertă se declară că au 96 de file A4, iar în urma verificărilor efectuate s-a constatat că produsul conține 85 de file A4”.

Comisarii ANPC sunt și părinți. Ce sancțiuni au aplicat

„Indiferent de statutul oficial pe care îl au comisarii aceștia sunt și părinți și cunosc importanța începerii anului școlar și de a pune la dispoziția copiilor rechizite de calitate”, arată comunicatul ANPC.

Mai multe pe Revista-patronatelor

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here