Când vor avea loc înscrierile pentru sesiunea specială de bacalaureat

0
înscrierile-sesiune-speaciala-bac-2017

Înscrierile pentru sesiunea specială a examenului de bacalaureat din acest an vor avea loc în zilele de 27 și 28 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației Naționale. Această sesiune este dedicată absolvenților de liceu participanți la loturile naționale lărgite care se pregătesc pentru competițiile internaționale, precum și celor care urmează să susțină în acest an examenul de admitere la universități din străinătate.

Potrivit calendarului, în zilele de 29 și 30 mai vor avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A și evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B. În data de 31 mai vor fi evaluate competențele lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C, iar pe 2 – 3 iunie competențele digitale.

Citește și: Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava are cele mai multe brevete de invenție în 2016

 

Prima probă scrisă, cea la limba și literatura română, va avea loc pe 6 iunie, fiind urmată urmată a doua zi de proba obligatorie a profilului, iar pe 8 iunie de proba la alegere a profilului și specializării. Proba scrisă la Limba și literatura maternă se va susține pe 9 iunie, iar rezultatele vor fi afișate în aceeași zi până la ora 18:00.

În aceeași zi vor putea fi depuse și contestațiile în intervalul 18:00 – 20:00, rezultatele finale afișându-se  pe 10 iunie.

Sursă foto: www.amosnews.ro

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here