Federația Asociațiilor de Părinți propune soluții pentru diminuarea greutății ghiozdanelor

0
ghiozdane-campanie-federatia-asociatiilor-de-părinți-dezbatere

Federația Asociațiilor de Părinți  a lansat o campanie prin care atrage atenția asupra asupra greutății ghiozdanelor pe care le poartă elevii la școală, greutate care depășește recomandările medicilor.

Reprezentanții federației afirmă că uneori ghiozdanul poate ajungă chiar și la o greutate șapte kilograme, astfel că prin această campanie propun soluții ca greutatea acestora să nu depășească limita de 2,5 kilograme.

„Campania a plecat de la discuțiile pe care le-am avut cu părinții, dar și după discuțiile avute cu reprezentanții ministerului unde am cerut să se facă câte un manual pentru fiecare semestru, astfel încât să ușurăm greutatea ghiozdanului, coroborat cu interzicerea manualelor auxiliare care reprezintă o povară pe umerii copiilor noștri. Sperăm, prin această campanie, să reușim să sensibilizam ministerul ca din anul 2017-2018 manualele să se facă în două volume. Un elev ajunge să care în spate un ghiozdan de până la 7 – 7,5 kg, media este undeva la 6 kg, oricum, aproape triplu față de recomandările Ministerului Sănătății”, a declarat Iulian Cristache, președintele Federației Asociațiilor de Părinți, citat de Mediafax.

Citește și: Meseria de dascăl aflată în topul celor mai stresante profesii

 

Federația propune mai multe soluții care ar putea conducă spre rezolvarea acestei probleme: „Se poate ca profesorul să folosească, la școală, în loc de manuale, fișe, iar manualul să rămână acasă. În școlile care au o dotare performantă să se folosească manualele digitale. Ar mai fi și o variantă costisitoare, care nu cred că este posibilă, să se facă două exemplare ale aceluiași manual, unul să rămână la școală și unul să fie acasă”, a mai declarat aceasta.

Iulian Cristache susține că așteaptă să vadă rezultatele campaniei, întrucât, spune el, „s-a creat un fenomen prin care părinții sunt împotriva profesorilor și profesorii sunt împotriva părinților”. Pentru promovarea campaniei federația vrea să pună bennere în școli, încercând în acest fel să determine cât mai mulți părinți să semneze petiția pentru susținerea cauzei campaniei.

Sursă foto: www.newsbv.ro

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here