Academia Română organizează sesiunea științifică „România în Uniunea Europeană”

1
Academia-Romana

Academia Română organizează vineri, 7 aprilie, sesiunea științifică „România în Uniunea Europeană” în care va fi prezentată lucrarea „România și aderarea la Zona Euro”, ce-i are ca autori pe Daniel Daianu, Ella Kallai, Gabriela Mihailovici și Aura Socol.

Evenimentul se va desfășura în Aula Academiei Române din Calea Victoriei, începând cu ora 11:00 și va fi deschisă de acad. Ionel-Valentin Vlad, Președintele Academiei Române, urmat de cuvântul acad. Mugur Isărescu în calitatea sa de Președinte al Secției de științe economice, juridice și sociologie a Academiei Române.

Despre importanța acestui document va vorbi acad. Aurel Iancu, care apreciază studiul ca fiind „programatic, de mare actualitate și de interes public”, se arată într-un comunicat al Academiei Române.

Citește și: Eminescu: despre educație, lipsa de autoritate și golul moral

 

Intervenții pe această temă vor avea prof. univ. dr. Iordan Bărbulescu — Școala Națională de Științe Politice și Administrative, Radu Crăciun — Banca Comercială Română, Valentin Lazea — Banca Națională a României, dr. Laurian Lungu, conf. univ. dr. Valentin Naumescu — Universitatea Babeș Bolyai, Cluj-Napoca, Florin Pogonaru — Asociației Oamenilor de Afaceri din România și Coaliția pentru Dezvoltarea României.

Dezbaterea este deschisă, iar studiul „România și aderarea la Zona Euro” poate fi consultat pe site-urile Băncii Naționale a României și Institutului de Economie Mondială.

Sursă foto: www.turismland.ro

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here