Cadrele didactice se pot pensiona după 30 de ani de catedră fără penalizare

1
cadre-didactice-pensionare-fara-penalizare

Personalul didactic poate fi pensionat la cerere fără penalizare dacă înainte de limitele de vârstă prevăzute de legislaţia în vigoare dacă are 30 de ani vechime în învăţământ şi stagiu complet de cotizare, au decis marţi senatorii Comisiei pentru învăţâmânt prin adoptarea unui raport favorabil cu amendamente la propunerea legislativă pentru completarea art. 284 din Legea 1/2011 a educaţiei naţionale, scrie Agerpres.

Propunerea legislativă, aparţinând unui grup de senatori PSD, a fost adoptată de Camera Deputaţilor în noiembrie 2016, în forma iniţiatorilor.

„Personalul didactic poate fi pensionat la cerere cu trei ani înainte de limitele de vârstă prevăzute de legislaţia în vigoare dacă are o vechime în învăţământ de cel puţin 25 de ani, femeile, respectiv, cel puţin 30 de ani bărbaţii“, prevederea propunerea legislativă în forma adoptată de Camera Deputaţilor, care a fost prim for legislativ sesizat.

Citește și: Meseria de dascăl aflată în topul celor mai stresante profesii

Propunerea legislativă şi raportul Comisiei de învăţământ a Senatului vor fi supuse dezbaterii şi votului în plenul Senatului, în calitate de Cameră decizională.

Sursă foto: www.thebureauinvestigates.com

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here