Iași: 70 de amfiteatre şi săli de concurs pentru examenul de rezidenţiat

1
Universitatea-de-Medicină-și-Farmacie-Grigore-T.-Popa-Iași

Peste 70 de amfiteatre şi săli de concurs au fost pregătite de Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa” pentru buna desfăşurare a examenului de rezidenţiat.

Rectorul UMF „Gr. T. Popa”, Viorel Scripcariu, a declarat că, la Iaşi, la concursul de rezidenţiat s-au înscris 2.147 de candidaţi.

Aceştia vor susţine examenul în 74 de săli de curs şi amfiteatre, care aparţin celor cinci universităţi de stat.

Vezi și Caravana UMF Iași începe campania de promovare și consiliere a elevilor din nouă judeţe

„Dacă numărul candidaţilor la Medicină înscrişi la Iaşi este aproape egal cu cel de anul trecut (1.086 faţă de 1.087), la Medicină Dentară numărul candidaţilor este mult mai mic faţă de anul trecut: 508, faţă de 668. La Farmacie, în schimb, a crescut semnificativ numărul de candidaţi: 553, faţă de 360, anul trecut. Aşadar, concurenţa va fi mai mare în acest an, având în vedere că numărul de poziţii scoase la concurs a scăzut dramatic faţă de sesiunea noiembrie 2020: Ministerul Sănătăţii a scos la concurs doar 6.219 locuri şi posturi, faţă de 9.011. Din cauza crizei epidemiologice, am luat măsuri extraordinare pentru siguranţa candidaţilor. Pentru concursul de rezidenţiat au fost pregătite 74 de amfiteatre şi săli de concurs, atât de la universitatea noastră, cât şi de la celelalte universităţi de stat din Iaşi – Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Universitatea Tehnică, Universitatea pentru Ştiinţele Vieţii şi Universitatea de Arte”, a afirmat rectorul UMF Iaşi.

El a spus că accesul la concursul de rezidenţiat se poate face doar cu certificat verde sau rezultat negativ la teste RT-PCR sau antigen.

Vezi și Universitatea Babeş-Bolyai a cumpărat hotelul Opera Plaza

Concursul de rezidenţiat se va desfăşura duminică, în cele şase centre universitare: Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara, după aceeaşi metodologie, pe o durată de 4 ore, sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări.

Repartizarea candidaţilor pe săli se face diferenţiat, pe domeniile pentru care s-au înscris, de către fiecare universitate de medicină şi farmacie. Începând cu ora 8,30, candidaţii pot intra în sala în care au fost repartizaţi, în urma termoscanării, în cazul în care temperatura nu depăşeşte 37,3 grade. La intrare candidaţii au obligaţia de a renunţa la masca cu care se prezintă (care se aruncă în coşurile speciale) şi vor purta masca medicală primită din partea organizatorilor la intrarea în clădirea de concurs şi se legitimează în faţa şefului de sală cu buletinul/ cartea de identitate sau paşaportul, documente ce trebuie să fie în termen de valabilitate. Cei fără un astfel de document valabil nu sunt primiţi în sala de concurs. Candidaţii a căror temperatură depăşeşte 37,3 grade C vor fi repartizaţi în săli speciale cu această destinaţie.

un comentariu

  1. […] Peste 70 de amfiteatre şi săli de concurs au fost pregătite de Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa” pentru buna desfăşurare a examenului de rezidenţiat. Rectorul UMF „Gr. T. Popa”, Viorel Scripcariu, a declarat că, la Iaşi, la concursul de rezidenţiat s-au înscris… Cititi mai multe aici: Iași: 70 de amfiteatre şi săli de concurs pentru examenul de rezidenţiat […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here