luni, 2 decembrie 2024

CELE MAI CITITE

Legea care prevede că educația financiară și cea juridică devin competențe obligatorii, nu discipline de sine stătătoare, publicată în Monitorul Oficial

Educația juridică și cea financiară vor deveni competențe obligatorii la școală, pentru elevii din învățământul primar și gimnazial, conform modificărilor aduse legii educației, după ce au fost publicate ieri în Monitorul Oficial. Această modificare nu face din ele discipline de sine stătătoare. Ministrul Educației trebuie să elaboreze programele de educație antreprenorială, financiară și juridică pentru centrele comunitare de învățare permanentă la nivel local, până la începutul anului școlar următor.

 

Concret, legea educației naționale 1/2011 se modifică astfel:

  1. La articolul 68 alineatul (1), litera f) va avea următorul cuprins:
    „f) competențe antreprenoriale, financiare și juridice;”.
  2. La articolul 344 alineatul (1) litera c), punctul (iv) va avea următorul cuprins:
    „(iv) programe de educație antreprenorială, financiară și juridică;”.

Alineatul 1 al articolului 344 din legea educației face referire la atribuțiile centrelor comunitare de învățare permanentă la nivel local. Ministerul Educației trebuie să elaboreze programele prevăzute la punctul 2, adică pentru centrele amintite anterior, până la începutul anului școlar următor publicării prezentei legi în Monitorul Oficial al României.

- Publicitate -

Legea Educației cu toate completările ulterioare o puteți accesa pe legislație.just.ro, portalul oficial al Ministerului de Justiție.

Vezi și De luni, prezenţă fizică în şcoli şi grădiniţe în localităţile cu rata de infectare de sub 3 la mie

Articolul 68 din Legea Educației unde sunt aduse modificările principale se referă la domeniile de competențe-cheie care determină profilul de formare a elevului, nu la materiile obligatorii, ci la competențele care trebuie introduse în materiile obligatorii. Pe scurt, cele trei competențe pot fi incluse sub formă de capitole în programa de la materiile obligatorii deja existente, dar ele pot să devină și materii obligatorii când Ministerul Educației va elabora un curriculum nou.

 

 

- Publicitate -

 

Sursa: edupedu.ro

- Publicitate -

un comentariu

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ARTICOLE POPULARE