Două teste gratuite pentru ca elevii să fie testați periodic la școală și acasă

2
teste saliva
teste saliva

Testarea elevilor acasă este o măsura inutilă, spun specialiştii în sănătate. Admit asta chiar și părinții. Mulți dintre ei refuză testarea, pentru că o consideră un act medical sau pur și simplu nu vor să-şi testeze copiii. În acest context, riscul ca elevii să vină pozitivi la școală și să-i infecteze pe alții este foarte mare, iar părinții nu pot fi trași la răspundere.

Testele pe bază de salivă vor ajunge în școli de săptămâna viitoare. Până atunci, directorii unităților de învățământ vor avea timp să decidă dacă testarea se va face la clasă sau acasă, în funcție de disponibilitatea profesorilor.

Pentru verificarea la domiciliu, elevii vor primi două teste săptămânal, iar părinții vor avea datoria să anunțe atunci când copilul este pozitiv.

Vezi și Demers PEDAGOTECA: Soluția pentru deschiderea școlilor. Cum se poate lupta împotriva SARS COV 2 la interior

În teorie, totul pare simplu și ușor.

Federația Națională a Asociațiilor de Părinți cere completarea instrucțiunii de testare pentru acasă cu o dovadă. O poză cu testul ar fi suficient, iar cine încearcă să trișeze să răspundă penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

În cazul testării în școală, directorii vor stabili un program care să nu afecteze cursurile. Medici, asistenți și studenți la Medicină s-au oferit să facă instructajul profesorilor.

2 comentarii

  1. […] Testarea elevilor acasă este o măsura inutilă, spun specialiştii în sănătate. Admit asta chiar și părinții. Mulți dintre ei refuză testarea, pentru că o consideră un act medical sau pur și simplu nu vor să-şi testeze copiii. În acest context, riscul ca elevii să vină… Cititi mai multe aici: Două teste gratuite pentru ca elevii să fie testați periodic la școală și acasă […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here