Grădiniţele din Târgu Mureş şi împrejurimi, dotate cu 100 de biciclete în urma unei donaţii

3
Foto: (c) DORINA MATIS / AGERPRES

O firmă specializată în distribuţia de biciclete şi de accesorii pentru ciclism a donat, sâmbătă, cu ocazia împlinirii a 20 de ani de existenţă în România,100 de biciclete pentru grădiniţele din Târgu Mureş şi din câteva comune limitrofe.

Predarea bicicletelor către grădiniţe a avut loc în Cetatea Medievală din Târgu Mureş, iar la aceasta au participat reprezentanţi ai societăţii comerciale, ai Inspectoratului Şcolar Judeţean, ai Consiliului Judeţean, ai Consulatului General al Ungariei la Miercurea Ciuc şi ai Primăriei municipiului, precum şi numeroşi copii preşcolari.

 

Foto: (c) DORINA MATIS / AGERPRES

„Sunt foarte bucuroasă şi emoţionată că am reuşit să creăm bucurie pentru 39 de grădiniţe, pentru 100 de copii care sunt prezenţi alături de părinţi, de bunici. Eu cred că este o adevărată sărbătoare şi ar fi foarte frumos să marcăm asemenea eveniment. Mulţumesc firmei care s-a gândit la copii şi cred că au înţeles că cea mai bună investiţie este în educaţie. Bineînţeles, dacă e vorba de biciclete, au înţeles că trebuie să creştem copii sănătoşi ca să poată învăţa bine, un corp sănătos, duce la o minte sănătoasă. Eu cred că, în momentele acestea, este foarte important ştiind că a fost o perioadă atât de lungă, în pandemia au stat acasă, au stat în faţa calculatorului, cred că asta a venit. E ceva deosebit pentru noi şi pentru copii, bineînţeles”, a declarat inspectorul şcolar general adjunct al ISJ Mureş, Illes Ildiko.

Vezi și Cadrele didactice din România vor fi învăţate cum să predea limba română copiilor maghiari

Administratorul firmei care a făcut donaţia, Antal Laszlo, a arătat că societatea a încercat astfel să marcheze cei 20 de ani de când funcţionează în România.

„Firma Neuzer România este de 20 de ani în Târgu Mureş, este o firmă a societăţii Neuzer din Ungaria, dar este o societate românească. Am încercat să ajutăm în special copiii din Târgu Mureş, am donat biciclete la diferite asociaţii, la diferite culte, dar anul acesta este prima oară când am decis să donăm 100 de biciclete pentru grădiniţele din Târgu Mureş şi împrejurimile Târgu Mureşului. Am zis, în prima fază, că Neuzer are 20 de ani şi donăm pentru 20 de grădiniţe, dar, după cum s-a văzut, sunt mult mai multe grădiniţe în Târgu Mureş, deci fiecare grădiniţă primeşte biciclete”, a precizat Antal Laszlo.

 

 

 

Sursa: agerpres.ro

3 comentarii

  1. […] O firmă specializată în distribuţia de biciclete şi de accesorii pentru ciclism a donat, sâmbătă, cu ocazia împlinirii a 20 de ani de existenţă în România,100 de biciclete pentru grădiniţele din Târgu Mureş şi din câteva comune limitrofe. Predarea bicicletelor către grădiniţe a avut loc… Cititi mai multe aici: Grădiniţele din Târgu Mureş şi împrejurimi, dotate cu 100 de biciclete în urma unei donaţii […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here