Cadrele didactice din România vor fi învăţate cum să predea limba română copiilor maghiari

2
Profesor
Foto: monitorulexpres.ro

Profesorii din România vor fi învăţaţi pe bani UE cum să predea limba română ca limbă străină copiilor aparţinând minorităţilor naţionale.

Detaliile programului au fost prezentate joi, la Cluj-Napoca, de secretarul de stat în Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Csilla Hegedüs, şi de politicianul Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR), Ödön Szabó.

Csilla Hegedüs a precizat: Nouă milioane de euro vor fi asigurate pentru instruirea a 6.190 de pedagogi din România pentru predarea limbii române ca limbă străină. Secretarul de stat a mai subliniat că dorinţa este ca copiii maghiari să înveţe bine limba română.

Vezi și Istoria românilor, falsificată în manualele aprobate de minister. Reacția MENCȘ

Deşi Legea învăţământului creează posibilitatea începând cu anul şcolar 2011-2012 pentru predarea limbii române ca limbă străină, profesorii nu au fost pregătiţi până acum în acest sens.

2 comentarii

  1. […] Profesorii din România vor fi învăţaţi pe bani UE cum să predea limba română ca limbă străină copiilor aparţinând minorităţilor naţionale. Detaliile programului au fost prezentate joi, la Cluj-Napoca, de secretarul de stat în Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Csilla Hegedüs, şi de politicianul Uniunii… Cititi mai multe aici: Cadrele didactice din România vor fi învăţate cum să predea limba română copiilor maghiari […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here