Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României premiază inovatorii secolului XXI

3
Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României premiază inovatorii secolului XXI

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României și Salonul Auto București și Accesorii lansează cea de-a V-a ediție a Concursului de Idei Inovative pentru Industria Automobilelor, Bursa SAB – ”Propulsăm viitorul”.

Tema acestei ediții este ”ECO-mobilitate”! Cei care vor să se numere printre inovatorii secolului XXI cu un proiect Ecologic, Competitiv și Original, sunt invitați să trimită pe adresa de e-mail: office@fundatiadanvoiculescu.ro, ideea sau conceptul lor pentru vehiculul viitorului.
Sunt acceptate propuneri pentru orice tip de vehicul motorizat sau terestru, echipament sau componentă care ar putea schimba viitorul transportului autonom.

Cea mai impresionantă inovație din domeniul auto va fi răsplătită cu o bursă în valoare de 10.000 de lei, care va fi oferită în cadrul Salonului Auto București și Accesorii, cel mai reprezentativ eveniment dedicat industriei auto din România, desfășurat în perioada 11-21 octombrie 2018.

Calendarul concursului:
Etapa 1: Perioada prevăzută pentru depunerea dosarelor în vederea participării la concurs: 17.09.2018 – 17.10.2018
Etapa 2: Perioada de evaluare a proiectelor participante: 18 – 19.10.2018
Etapa 3: Anunțarea câștigătorului și înmânarea premiului în cadrul unei ceremonii – 20.10.2018

Criteriile care vor fi folosite în procesul de evaluare a propunerilor sunt:
• Noutatea produsului
• Aplicabilitatea acestuia în viața reală
• Gradul de utilitate al acestuia
• Posibilitatea de comercializare și realizare în serie
• Existența soluțiilor de punere în practică

Citește și Ce trebuie să știi atunci când îți alegi domeniul de studiu și facultatea în străinătate

Evaluarea aplicațiilor va fi făcută de către o comisie formată din 3 membri, experți din domeniul auto.

Cercetarea științifică are nevoie de sprijin constant și coerent pentru a produce inovații. Capitalul uman intelectual reprezintă o prioritate pentru dezvoltarea și promovarea calitativă a domeniului cercetării și inovării din România. De aceea, bursa oferită de FDVDR, în parteneriat cu SAB sprijină inventatorii români care promovează, în esență, prin invențiile lor, România.

„M-am simțit foarte onorat să primesc acest premiu, care a fost de foarte bun augur și am găsit o motivație suplimentară să continui mica mea nebunie. Pentru ediția trecută am creat o bicicletă electrică din lemn cu un design unic, realizată în totalitate manual. A fost dorința mea, izvorâtă din pasiune, să fac totul cu mâinile mele, handmade, cum se spune astăzi, și care este la modă. Participarea mea la SAB, câștigarea bursei, toate au venit într-un moment ideal, propice pentru mine. Pe viitor vreau să realizez și alte invenții, cum ar fi: trotinete din lemn pentru copii, scaune din lemn pentru autoturisme, care îmi stimulează creativitatea și stârnesc interesul oamenilor”, a declarat inventatorul Gigi Maier din Piatra Neamț, câștigătorul ediției a IV-a a concursului.

3 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here