Filosoful Mihai Șora: „Când Justiția e șchioapă, cum să nu apară câte-o cârjă care caută s-o țină dreaptă?”

0

Mihai Șora a comentat incidentul în care Gelu Voican Voiculescu a fost lovit cu o cârjă în cap. Acesta din urmă a fost, sâmbătă, în Piața Universității, locul unde se desfășura un eveniment de comemorare a eroilor Revoluției. El a fost huiduit de oamenii prezenți la manifestație, aceștia strigând: „Criminalule, cum ai tupeul să vii aici?”. Ulterior, Voican Voiculescu a fost lovit cu o cârjă în cap și a început să sângereze.

„Când Justiția e șchioapă, cum să nu apară câte-o cârjă care caută s-o țină dreaptă? Un om cu sânge pe mâini a primit o cârjă-n cap: cârja celor 30 de ani de așteptare exasperată.”, scrie Mihai Șora pe contul său de Facebook.

Filosoful a anunțat și că va merge la Marșul Memorial din data de 22 decembrie, când sunt comemorate victimele Revoluției din 1989. „Vă rog să veniți, dragi prieteni! Nu avem voie să-i uităm, nici să-i lăsăm pe criminali să țopăie pe sacrificiul lor.”, este îndemnul lui Mihai Șora.

„Dragi prieteni,

am în față lista martirilor din decembrie 1989 – o listă an de an completată, după cum aflăm vârsta, orașul, împrejurările în care au fost uciși. Nu este o simplă înșiruire de nume așezate în ordine alfabetică. Sunt acei oameni grație cărora ne putem astăzi bucura de libertate; sunt eroi în înțelesul cel mai autentic al cuvântului: de la băiețelul Vladimir – în vârstă de o lună, la Doamna Janeta, în vârstă de 84 de ani. Oameni care aveau o viață a lor, un destin de împlinit, iar viața le-a fost curmată în chip tragic.

Citește și Învățământul – prima grijă în propășirea unei țări

Mâine (azi, 22 decembrie), la Marșul din București, le vom rosti numele. Ca și anul trecut: unul câte unul, cu pietate și recunoștință.

Vă rog să veniți, dragi prieteni!

Nu avem voie să-i uităm, nici să-i lăsăm pe criminali să țopăie pe sacrificiul lor.

Mihai Șora
21 decembrie 2019”

Mihai Șora (n. , Ianova, Timiș, Austro-Ungaria) este un filosof și eseist român. Din 24 octombrie 2012 este membru de onoare al Academiei Române.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here