Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Banska Bystrica (Slovacia), amânat cu un an

Secretarul general al EOC, Raffaele Pagnozzi: Festivalul Olimpic European pentru Tineret este extrem de important pentru tinerii din Europa

0

Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Banska Bystrica (Slovacia), din 2021, a fost amânat cu un an, pentru a evita suprapunerea cu Jocurile Olimpice de la Tokyo, potrivit paginii de Facebook a Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

FOTE Banska Bystrica urma să aibă loc iniţial între 25 şi 31 iulie 2021, dar perioada de desfăşurare a întrecerilor va fi acum 24-30 iulie 2022. Decizia a fost luată de conducerea Comitetelor Olimpice Europene (EOC) împreună cu organizatorii competiţiei pentru a evita o suprapunere cu Jocurile Olimpice de la Tokyo, mutate în 2021, ca urmare a pandemiei de COVID-19.

”Festivalul Olimpic European pentru Tineret este extrem de important pentru tinerii din Europa şi suntem foarte recunoscători pentru că organizatorii Banska Bystrica 2021 şi autorităţile guvernamentale din Slovacia au dovedit flexibilitate şi angajament pentru festival. Suntem încrezători că FOTE Banska Bystrica 2022 va avea un mare succes în Slovacia şi va acţiona ca o adevărată sărbătoare a tinereţii şi o renaştere în urma pandemiei de coronavirus”, a declarat secretarul general al EOC, Raffaele Pagnozzi.

Aproape 3.000 de sportivi din cele 50 de comitete olimpice naţionale europene vor participa la 11 discipline sportive la competiţia de la Banska Bystrica, rezervată celor mai buni sportivi tineri cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani.

Calitatatea precară a aerului din grădinițe – cauza apariției virusului gripal și a altor infecții. Ce soluții există?

După ce a găzduit o ediţie de iarnă a FOTE, în Poprad-Tatry, în 1999, Slovacia aşteaptă cu nerăbdare să-i întâmpine pe cei mai buni sportivi tineri din Europa la ediţia cu numărul 16 din istoria Festivalului Olimpic pentru Tineret de vară.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here