Grupa mare la grădiniţă devine obligatorie. Fără ea, copiii nu mai pot fi înscrişi la clasa pregătitoare

”E important, cred, acest anunţ pentru părinţi. Să ştie că de la toamnă trebuie să meargă la grădiniţă copilul, cel puţin la grupa mare”

0
grădinițe-calendar-inscriere-grădinița-proiecte

Începând din anul şcolar următor, deci din toamnă, participarea la grupa mare la grădiniţă devine obligatorie”, a declarat ministrul Educaţiei, în emisiunea „Din viaţa romilor”.

Întrebată dacă asta înseamnă că altfel nu se mai pot înscrie copiii, Monica Anisie a răspuns că „la pregătitoare, sigur că da. E important, cred, acest anunţ pentru părinţi”.

„Aş vrea să nu uite nici părinţii, nici autorităţile că începând din anul şcolar următor, deci din toamnă, participarea la grupa mare la grădiniţă devine obligatorie. Deci trebuie să-i încurajăm pe părinţi să-şi ducă la grădiniţă copilul, pentru că a devenit obligatorie grupa mare”, a declarat Monica Anisie.

Află noutăți despre înscrierea în clasa pregătitoare

Întrebată de moderator dacă „altminteri nu mai poţi fi înscris”, Anisie a precizat că „la pregătitoare, sigur că da. E important, cred, acest anunţ pentru părinţi. Să ştie că de la toamnă trebuie să meargă la grădiniţă copilul, cel puţin la grupa mare”.

Ministrul Educaţiei nu a precizat ce se întâmplă în cazul copiilor care urmează o grădiniţă care nu este autorizată sau acreditată. Potrivit edupedu.ro , legea educaţiei nu prevede refuzul şcolarizării copiilor, pe motiv de neparticipare şcolară anterioară.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here